Γιάννενα: Αλβανός απείλησε με μαχαίρι και χτύπησε ηλικιωμένη - Πήρε 1890 ευρώ και χρυσές λίρες

28-2-2014

















 Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου Ιωαννίνων, μία υπόθεση ληστείας σε βάρος... ηλικιωμένης ημεδαπής στους Δρυμάδες Ιωαννίνων, που είχε γίνει τον Αύγουστο του 2013 καθώς και τέσσερις διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια σε χωριά των Ιωαννίνων.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράνομη οπλοκατοχή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Ειδικότερα, από την έρευνα της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών (ΤΕΕ) της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε ότι ο 27χρονος εμπλέκεται σε μια σειρά εγκληματικών πράξεων οι οποίες έγιναν από τον Ιούνιο έως τις αρχές Νοεμβρίου του 2013 σε χωριά των Ιωαννίνων:

Εισήλθε σε σπίτι 80χρονης στους Δρυμάδες, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, με την απειλή μαχαιριών και σωματικής βίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.890 ευρώ και τρεις χρυσές λίρες, διέρρηξε σπίτι στο χωριό Ορεινό, απ’ όπου αφαίρεσε ένα κυνηγετικό όπλο, παραβίασε ξύλινο παράθυρο σπιτιού, στο χωριό Κάτω Μερόπη και αφαίρεσε 1.300 ευρώ και τρία τηλέφωνα, διέρρηξε την κεντρική είσοδο σπιτού στο χωριό Αγία Μαρίνα και αφαίρεσε κοσμήματα, μικρό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο, διέρρηξε την κεντρική είσοδο σπιτιού στο χωριό Μαυρόπουλο και αφαίρεσε 5.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Πηγή:pamepreveza.gr

Σχόλια