Google Plus, «δούρειος ίππος» για τη συλλογή προσωπικών στοιχείων

19-2-2014
















«Το Google Plus σου δίνει την ευκαιρία να είσαι ο εαυτός σου, και δίνει στην Google την κατανόηση του ποιος είσαι»,
 ανέφερε ο Bradley Horowitz, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντος για το Google Plus, στους New York Times.

 Aν αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί δεν ανησυχεί η Google που το Google Plus είναι «ακατοίκητο» μην ψάχνετε παραπέρα: δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα, έχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται από σένα. 

Και αφού δεν επισκέπτεσαι το Google Plus, η εύλογη απορία, πως η Google συγκεντρώνει πληροφορίες για σένα;

 Η απάντηση είναι απλή. Πιθανόν να μην το γνωρίζεις αλλά ο λογαριασμός σου στο Google Plus χρησιμοποιείται σε όλες τις υπηρεσίες της Google: YouTube, Gmail, Google Search κτλπ. Ναι, αυτές τις υπηρεσίες που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών Internet και η Google εξαναγκάζει τους χρήστες της να χρησιμοποιούν με το Google Plus.

 Μάλιστα, τo Google Plus είναι πιο χρήσιμο στους διαφημιστές από ότι το Facebook. Μπορεί πάνω ένα δισεκατομμύριο χρήστες να βρίσκονται στο Facebook κάθε μήνα αλλά οι πληροφορίες που συλλέγει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο είναι συγκριτικά περιορισμένες. Η Google γνωρίζει τους φίλους σου στο Gmail, τι ψάχνεις στο Internet, τι ψωνίζεις από το Internet, τι μέρη επισκέπτεσαι και τι διαφημίσεις κλικάρεις. Εν ολίγοις, η Google έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για σένα από ότι το Facebook.

 Θα έπρεπε να ανησυχείς; Μάλλον ναι, αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα για αυτό.


Πηγή:www.techgear.gr

Σχόλια