Δήλωση Γ. Μαρίνου για το νοσο κομείο Χαλκίδας

31-3-2014

















 ΔΗΛΩΣΗ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ


Στο «κορμί» του «νέου» νοσοκομείου της Χαλκίδας έχουν παιχθεί και παίζονται πολλά παιχνίδια σε βάρος των εργατικών-λαϊκών οικογενειών στην Εύβοια.
Υποσχέσεις, διαφήμιση κονδυλίων,…μέχρι και προετοιμασία για τα εγκαίνια, ρεζιλίκια για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου.

Τώρα πάλι τα ίδια, υποψήφιοι στις τοπικές εκλογές, βουλευτές, πολιτευτές, υπουργοί της κυβέρνησης βγήκαν και πάλι στο σεργιάνι … αλλά τα πολλά τα «Κύριε Ελέησον τα βαριέται κι ο παπάς».

Η πραγματικότητα μιλάει από μόνη της.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ κυβερνούν πολλά χρόνια, ευθύνονται για τη συνειδητή καθυστέρηση της οικοδόμησης νέου νοσοκομείου που για το ΚΚΕ επιβάλλεται να παρέχει σύγχρονες, δωρεάν υπηρεσίες, να είναι καλά στελεχωμένο και εξοπλισμένο, κρίκος ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος με δωρεάν υπηρεσίες, δωρεάν φάρμακο, με βάρος στην πρόληψη, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, χωρίς επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μ αυτό το στόχο συνεχίζουμε τον αγώνα πιο επίμονα.

Συνεχίζουμε κόντρα στα ψηφοθηρικά παιχνίδια των επίδοξων παλιών και νέων σωτήρων, υπερασπιστών της αντιλαϊκής πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι βασικός φορέας της εμπορευματοποίησης της Υγείας και του χαρακτηρισμού της ως «ατομικής υπόθεσης» (!!) των ασθενών και των οικογενειών τους όπως αναφέρουν τα κοινοτικά ντοκουμέντα.

Όμως, η συζήτηση και η αντιπαράθεση για το «νέο» νοσοκομείο δεν μπορεί να επισκιάσει τις μεγάλες, απαράδεκτες ελλείψεις που παρατηρούνται ΣΗΜΕΡΑ στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, στα άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Στερεάς Ελλάδας.

Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν , επί της ουσίας, με προσωπικό ασφαλείας, Το ΠΕΔΥ που διαδέχθηκε τον ΕΟΠΠΥ φυτοζωεί, τα χαράτσια πληθαίνουν και αυτά σε συνθήκες που διευρύνονται οι ανάγκες για πρόληψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω της καπιταλιστικής κρίσης, της αύξησης της ανεργίας, της φτώχειας, τους άγχους.

Πρώτιστο καθήκον για το ΚΚΕ και τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι η ανάπτυξη της λαϊκής πάλης για επαρκή χρηματοδότηση, άμεσες προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού με δικαιώματα και εξοπλισμό με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, κατάργηση κάθε είδους χαρατσιών, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Κι αυτή η αναγκαιότητα συνδέεται άμεσα με τις ερχόμενες εκλογές γιατί ο λαός έχει συμφέρον να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική, και τα κόμματα , τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που έφεραν τις υπηρεσίες Υγείας σε αυτά τα χάλια, να καταψηφίσει τους συνδυασμούς τους.

Να καταδικάσει της Ε.Ε., τα κόμματα και τους συνδυασμούς που τη στηρίζουν, είτε πρόκειται γι’ αυτά που κρύβονται στις «Ελιές» και στα «Ποτάμια», είτε πρόκειται για το ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για δημόσιο σύστημα αλλά τοποθετείται ταυτόχρονα υπέρ της επιχειρηματικής δράσης που οξύνει τον ανταγωνισμό και ενισχύει τα ιδιωτικά, επιχειρηματικά κριτήρια στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας.

Η λογική και «η πίτα σωστή και ο σκύλος χορτάτος» είναι έντονα υποκριτική. Η θέληση του λαού μας για αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας –Πρόνοιας είναι επιβεβλημένο να εκφραστεί με στήριξη του ΚΚΕ και της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές.

Μόνο μ αυτή την επιλογή οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες θα μπορέσουν να τιμωρήσουν πραγματικά τους υπεύθυνους, να παλέψουν από καλύτερες θέσεις και να συμβάλλουν να ξεριζωθούν οι αιτίες που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες Υγείας και την έχουν μετατρέψει σε εμπόρευμα.

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια