ΣΟΚ η δήλωση γιατρού της F1: «Το νοσοκομείο έκανε εγκληματικά λάθη»!

27-3-2014

















 Σάλο προκαλούν οι ισχυρισμοί του Γκάρι Χάρτσταϊν, πρώην επικεφαλής ιατρού της Formula 1 (από το 2005 έως το 2012), σύμφωνα με τους οποίους... οι «σημαντικές παραλήψεις» στη φροντίδα του Μίκαελ Σουμάχερ από πλευράς του νοσοκομείου στη Γκρενόμπλ, στο οποίο νοσηλεύεται μετά το σοβαρό ατύχημά του, έχουν συμβάλλει στη χειροτέρευση της κατάστασης της υγείας του.


Σύμφωνα με τον κορυφαίο πρώην γιατρό της F1, «έγκυρες πηγές» του αποκάλυψαν ότι λάθη που έγιναν στη θεραπεία του Σουμάχερ κατά τα κρίσιμα στάδια πριν φτάσει στο νοσοκομείο, «επιδείνωσαν τις αρνητικές για την υγεία του συνέπειες» από το ατύχημα.

«Δεν μεταφέρεις ασθενείς που έχουν υποστεί τραυματισμό στο κεφάλι σε νοσοκομείο, το οποίο δεν έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά. Έχω πληροφορηθεί ότι έγιναν λάθη, τα οποία μείωσαν αισθητά τις πιθανότητες που είχε ο Μίκαελ να επανέλθει. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ έκαναν λάθος που δεν πίεσαν την οικογένεια του Σουμάχερ για μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάρτσταϊν.

Ο 58χρονος γιατρός, μάλιστα, προσέθεσε ότι κάθε ώρα που περνάει, οι πιθανότητες του 45χρονου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή της F1 να ξυπνήσει από το κώμα, στο οποίο βρίσκεται για 87η ημέρα, «ολοένα και λιγοστεύουν», ενώ πρότεινε στους θαυμαστές του να προετοιμαστούν για το χειρότερο σενάριο. «Πάντα ήξερα ότι ο Μίκαελ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός. Ακόμη και τώρα εντυπωσιάζομαι από το βάθος και την επιμονή της αγάπης του κόσμου γι' αυτόν. Παρά, ωστόσο, το γεγονός ότι ανησυχούσα κυρίως για το τι θα συμβεί όταν και αν ανακοινωθούν άσχημα νέα, τελικά διαπίστωσα ότι ίσως η έλλειψη συχνών ενημερώσεων μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε παρακάτω, να επεξεργαστούμε τι συμβαίνει και να αρχίσουμε σιγά σιγά να... αποσυνδεόμαστε», προσέθεσε ο Χάρτσταϊν.

Σημειώνεται ότι ο Σουμάχερ, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών και στέφθηκε 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, χτύπησε σοβαρά το κεφάλι του σε μία πέτρα την ώρα που έκανε σκι σε γαλλικό θέρετρο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή:directnews.gr

Σχόλια