Επίσκεψη του μελισσοσχολείου στο Αεροδρόμιο Θήβας την Παρασκευή, 2 Μαΐου

25-4-2014



















 Παρασκευή, 2 Μαΐου στις 11:00 π.μ.


«Άρχισε το μελισσοσχολείο… O σύλλογός μας αποφάσισε να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την ενημέρωση των μαθητών για την ζωή και τις δραστηριότητες των μελισσών και των προϊόντων τους. Πηγαίνουμε σε διάφορα πεδία προσγείωσης ή και αεροδρόμια της χώρας όπου μαζεύονται οι μαθητές και παρακολουθούν την παρουσίαση και την κυψέλη παρατήρησης (μια κυψέλη με διάφανα καλύμματα) από μέλος του συλλόγου μας-διδάκτορα πανεπιστημίου- που πετάει εκεί με ένα υπερελαφρύ αεροπλάνο (ΥΠ.Α.Μ). Τα παιδιά και οι διδάσκοντες έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα αεροπλάνα μας και γενικά την αεροπορική ιδέα. Τα έξοδα καλύπτονται από δωρεές που δίδονται από ενδιαφερόμενους ανθρώπους και εταιρίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

 ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΠΗΓΑΣΟΣ


Θα ήταν μια καλή εμπειρία και ευκαιρία να επισκεφτούν την αερολέσχη Θηβών και Σχολεία της περιοχής, να ενημερωθούν για την ζωή και τις δραστηριότητες των μελισσών και των προϊόντων τους. Μήπως θα ήταν καλό η εκάστοτε Δημοτική αρχή και λοιποί εμπλεκόμενοι φορείς να δείξουν λίγο παραπάνω ενδιαφέρον,κατανόηση και συμπαράσταση στους ανθρώπους αυτούς που έχουν φέρει και μεγαλώσει την αεροπορική ιδέα στην περιοχή μας αντι να τους αντιμετωπίζουν σαν μια απλή επιχείρηση με ότι συνεπάγεται αυτό???Το γνωρίζεται κύριοι ότι η Θήβα είναι πλέον επίσημα γνωστή πανελλαδικά σαν αεροπορικό πεδίο αναγνωρισμένο από την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας?Μήπως θα ήταν καλό να σταθούμε όλοι πλάι στους ανθρώπους αυτούς και όχι απέναντι ?........

Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά στην αερολέσχη Θήβας και στον Κ.Αντωνίου, για τις συνεχής δράσης η πολιτιστικές η εναέριες. Πάντα είναι παρόν σε ότι και αν χρειασθεί. Πιστεύω συμβάλει πολύ στην αναγνωρισιμότητα της περιοχής και όχι μόνο, γιατί όλα τα υπερελαφρά πτητικά μέσα που υπάρχουν σε αυτόν τον χώρο μπορούν σε πολλές περιπτώσεις, πέρα από την ψυχαγωγία για πολλούς ανθρώπους, να γίνουν και χρήσιμα για εναέριες έρευνες, πυροπροστασία και για πολλούς άλλους σκοπούς.Οι τοπικοί φορείς να δείξουν ενδιαφέρον και συμπαράσταση στους ανθρώπους αυτούς που έχουν πρωτοστατήσει σε αυτήν την αεροπορική ιδέα. Να είμαστε διάπλα τους και όχι απέναντι, και να παει η περιοχή ακόμη πιο ψηλά. Εγώ το εύχομαι. Δεν είναι επιχείρηση. Είναι τόπος ψυχαγωγίας, και είναι ένα κόσμημα της περιοχής.

Πηγή:thiva-post

Σχόλια