Βοιωτία: Άνοιξαν οι ουρανοί...

27-4-2014


















 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σύμφωνα με το οποίο σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Όσον αφορά την Βοιωτία, θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ.
Άνεμοι, στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί, νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το newsit, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα:

· Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.
· Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
· Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο. · Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
· Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
· Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να πληροφορήσουν τους οικείους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.
· Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
· Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια