Βοιωτία: Βρήκαν αυτούς που "ρούφαγαν" αυτοκίνητα!

24-5-2014


















 Ήταν ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. Πολλοί κάτοικοι είχαν βρει τα ντιπόζιτα των οχημάτων τους άδεια.

Πήγαν στην αστυνομία και λίγες μέρες μετά βρήκαν οι αστυνομικοί την άκρη.
Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, οργανωμένη εγκληματική ομάδα ημεδαπών ROMA, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει, το τελευταίο τρίμηνο, σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα και μηχανήματα Δημόσιων Υπηρεσιών, επιχειρήσεων και ιδιωτών στη Θήβα.

Στο πλαίσιο της εξάρθρωσης, συνελήφθησαν χθες (23-05-2014) το πρωί στη Θήβα, δύο από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 28 και 27 ετών και ταυτοποιήθηκαν ακόμη δύο, ηλικίας 17 και 16 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Σημειώνεται ότι ο 16χρονος, ο οποίος είχε διαφύγει τον περασμένο Φεβρουάριο από το ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, είχε ήδη συλληφθεί την 05-05-2014, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στον οικισμό ROMA Πυρίου Θηβών, κατηγορούμενος για ληστείες και συναφείς κλοπές και προφυλακίσθηκε στο Κατάστημα Κράτησης Αυλώνα Αττικής (σχετικό το από 06-05-2014 Δελτίο Τύπου).

Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα, στο πλαίσιο διεξοδικής διερεύνησης υποθέσεων κλοπών αυτοκινήτων και ποσοτήτων πετρελαίου από οχήματα και μηχανήματα Δημόσιων Υπηρεσιών, επιχειρήσεων και ιδιωτών, εντόπισαν χθες το πρωί και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 28χρονο και τον 27χρονο, την ώρα που εισήλθαν σε αύλιο περιφραγμένο χώρο επιχείρησης στη Θήβα, με σκοπό την αφαίρεση πετρελαίου και μπαταρίας από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί τουλάχιστον με τους δύο ανήλικους συνεργούς τους, είχαν συστήσει το τελευταίο τρίμηνο εγκληματική ομάδα με ιεραρχική δομή και συγκρότηση, διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών αυτοκινήτων και ποσοτήτων πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), αφαιρούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να μεταβαίνουν σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και Δημόσιων Υπηρεσιών, υπαίθριους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και μάντρες ιδιωτών, όπου προέβαιναν στην τμηματική μετάγγιση και κλοπή μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου. Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στην διάπραξη:

· Δέκα (10) κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, το χρονικό διάστημα από 09-04-2014 έως και 19-05-2014. Όλα τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

· Είκοσι (20) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου, από σκαπτικά μηχανήματα και φορτηγά αυτοκίνητα (απορριμματοφόρα) του Δήμου Θηβαίων, συνολικού βάρους (4.500) περίπου λίτρων.

· Δεκαπέντε (15) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου, από αγροτικά μηχανήματα και μηχανήματα έργων, ιδιοκτησίας 34χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (1.500) περίπου λίτρων.

· Έξι (6) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. Θηβών, συνολικού βάρους (1.505) περίπου λίτρων.

· Έξι (6) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από τράκτορες, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (3.000) περίπου λίτρων.

· Τεσσάρων (4) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από φορτηγά οχήματα και αγροτικά μηχανήματα, ιδιοκτησίας 65χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (700) περίπου λίτρων.

· Τριών (3) κλοπών ποσοτήτων πετρελαίου από επαγγελματικά φορτηγά αυτοκίνητα επιχείρησης, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (1.000) περίπου λίτρων.

· Μίας (1) κλοπής ποσότητας πετρελαίου από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (400) περίπου λίτρων.

· Μίας (1) κλοπής ποσότητας πετρελαίου από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 46χρονου ημεδαπού, συνολικού βάρους (100) περίπου λίτρων.

Σε ένα από τα ανωτέρω κλεμμένα οχήματα, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (κατσαβίδια, πένσες, λοστός, γάντια κ.λ.π.), λαστιχένιοι σωλήνες και πλαστικά δοχεία, τα οποία οι δράστες χρησιμοποιούσαν για την μετάγγιση του πετρελαίου. Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών

Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια