Bίντεο: Και ξαφνικά οι ρωσόφωνοι απέκτησαν βαρύ πυροβολικό! - Με πυροβόλα 2S1 Carnation κτύπησαν τους Ουκρανούς

16-7-2014


 Βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας και απεικονίζει φάλαγγα ρωσόφωνων με αυτοκινούμενα οβιδοβόλα 2S1 Carnation των 122 χλστ. να οδεύει προς το Ντονέτσκ καταδεικνύει ότι οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν καταλάβει βαρύ οπλισμό τον οποίο στρέφουν κατά του ουκρανικού Στρατού και αυτό μπορεί να αλλάξει δραματικά την πορεία των επιχειρήσεων.







Ο ουκρανικός Στρατός μετά από σφοδρό βομβαρδισμό των θέσεων του από το πυροβολικό των δυνάμεων αυτοάμυνας εγκατέλειψε όλες τις θέσεις του στο Λουγκάσνκ και την προσπάθεια ανακατάληψης του αεροδρομίου από το οποίο απογειώθηκαν μαχητικά Su-25 που έχουν καταλάβει οι ρωσόφωνοι και εν συνεχεία προσέβαλαν τις ουκρανικές θέσεις στο Σίζνε.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από την 14η προς την 15η Ιουλίου, το ουκρανικό πυροβολικό έβαλε συνέχεια εναντίον της πόλης του Λούγκανσκ και στους γύρω οικισμούς καταστρέφοντας κτήρια και οικίες, ενώ οι άμαχοι πολίτες που σκοτώθηκαν υπολογίζονται σε 18.
Την ίδια στιγμή φάλαγγα αυτοκινούμενων πυροβόλων 2S1 Carnation των 122 χλστ, διασχίζουν την πόλη Yenakievo με προορισμό το Ντονέτσκ προς ενίσχυση της άμυνας της πόλης. Είναι εντυπωσιακό πως οι δυνάμεις Αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας αποκτούν δυνατότητες ευθείας αντιπαράθεσης εναντίον ενος τακτικού στρατού όπως ο ουκρανικός.

Το 2S1 Carnation είναι σοβιετικής κατασκευής και μπήκε σε υπηρεσία το 1974, με σκοπό να καταστρέφει αντίπαλες πυροβολαρχίες και μονάδες πεζικού.Σύμφωνα με τον διοικητή των δυνάμεων Αυτοάμυνας Igor Strelkov, ο ουκρανικός Στρατός δεν έχει την δυνατότητα να επιχειρεί σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα και έτσι έχει επικεντρωθεί στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσγκ, όπως το ζήτησε άλλωστε και ο Ουκρανός πρόεδρος Π.Ποροσένκο. Στοχος των ρωσόφωνων είναι να ανοιξουν οσο περισσότερα μέτωπα μπορούν και να αναγκάσουν τους Ουκρανούς να απλωθούν.

Εντυπωσιακή εξέλιξη όμως είχαμε και στο μέτωπο τυ Λουγκάνσγκ αφού οι Ουκρανοί χωρίς να έχουν υποστεί κάποια συντριπτική ήττα ανγκαστηκαν να αναδιπλωθούν και να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους στα προάστια Krasnodona και Alexandrovka δυτικά και βόρεια της πόλης όπου έιχαν συκγεντρώσει ισχυρές τεθωρακισμένες δυνάμεις, και επιχειρησαν να διεισδύσουν.



Πηγή:www.defencenet.gr

Σχόλια