Nέα στοιχεία για την πτήση MH17 έχουν στα χέρια τους οι αμερικανικές αρχές

23-7-2014

















 Θα πιστοποιούν τη θέση ότι οι φιλορώσοι αντάρτες φέρουν την ευθύνη για τη συντριβή του Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία

Νέα αποδεικτικά στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση, τα οποία μάλιστα θεωρεί ότι στηρίζουν τον ισχυρισμό τής Ουάσιγκτον, πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην Ουκρανία καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο που ερρίφθη από περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές, σύμφωνα με όσα ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ είχε δηλώσει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες θα παρουσιάσουν την ίδια μέρα αποδεικτικά στοιχεία που θα πιστοποιούν τη θέση ότι οι φιλορώσοι αντάρτες φέρουν την ευθύνη για τη συντριβή του Boeing 777 στην ανατολική Ουκρανία.

«Πολυάριθμες αποδείξεις έχουν ήδη παρουσιαστεί και συνθέτουν μια αρκετά πειστική εικόνα» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Αξιωματούχοι των υπηρεσιών κατασκοπείας θα μιλήσουν αργότερα σήμερα και θα παρουσιάσουν περισσότερα στοιχεία και περισσότερες αποδείξεις» προσέθεσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για τη φύση αυτών των πληροφοριών.


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια