Σοκάρει το εξώφυλλο της New York Post για τον δημοσιογράφο που αποκεφαλίστηκε

21-8-2014























 Παρά τις εκκλήσις της οικογένειας για σεβασμό της τραγωδίας τους η εφημερίδα της Νέας Υόρκης ακολούθησε τον δικό της δρόμο – Πώς θα έπρεπε να είναι το πρωτοσέλιδο σύμφωνα με χρήστες του διαδικτύου

Μπορεί να έχει προκληθεί παγκόσμιο σοκ από την εικόνα του δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ να αποκεφαλίζεται από εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους, μπορεί μέχρι και το Twitter να αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική του για όσους δημοσιεύουν τέτοιου είδους φωτογραφίες ανακοινώνοντας μάλιστα ότι θα κλείνει τους λογαριασμούς όσων χρηστών αναδημοσιεύουν τα φρικιαστικά στιγμιότυπα, αυτό όμως δεν έκανε «να ιδρώσει το αυτί» των υπευθύνων της εφημερίδας New York Post.

Μια ημέρα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση η εφημερίδα αποφάσισε να κυκλοφορήσει με πρωτοσέλιδη φωτογραφία τη στιγμή που ο μαυροφορεμένος εκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους έχει ακουμπήσει το μαχαίρι στο λαιμό του Φόλεϊ και ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την απεχθή πράξη του. Προσπαθώντας να «σώσει» το σοκαριστικό αποτέλεσμα η εφημερίδα συνοδεύει την φωτογραφία με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Άγριοι» (Savages).

Αυτός, όμως, ο χαρακτηρισμός φαίνεται ότι «επιστρέφει» για την εφημερίδα καθώς το πρωτοσέλιδο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις με ορισμένους τηλεπαρουσιαστές να φτάνουν στο σημείο να μην αναφέρονται σε αυτό και να αποφεύγουν να το δείξουν στην τηλεοπτική κάμερα. Θέλοντας μάλιστα να δείξουν ποια θα έπρεπε να είναι η επιλογή της New York Post χρήστες κοινωνικών μέσων δικτύωσης έφτιαξαν το δικό τους πρωτοσέλιδο εξηγώντας ότι αυτή θα έπρεπε να είναι η οπτική της εφημερίδας.


Πηγή: protothema.gr

Σχόλια