ΔΤ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 2014-2015

18-9-2014


















 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Λιβαδειά 17/9/14

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
2014 - 2015


Φθινόπωρο και μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα οι Ομάδες Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς λειτουργούν και πάλι, και οργανώνουν με κέφι και περισσή διάθεση τις συναντήσεις τους από αρχές Οκτωβρίου μέχρι τον Ιούνιο του επομένου έτους.

Η πρώτη Ομάδα Ανάγνωσης Λογοτεχνίας, που για πολλά χρόνια λειτουργεί και έχει γίνει πλέον θεσμός στα δρώμενα της Βιβλιοθήκης, θα επικεντρωθεί σε θέματα και βιβλία αμιγώς λογοτεχνικού ενδιαφέροντος. Συντονίστρια, όπως πάντα, θα είναι η έμπειρη φιλόλογος κ. Πόπη Αδαμάκη, δραστήριο μέλος της Βιβλιοθήκης και ψυχή της Ομάδας.


 Οι συμμετέχοντες, σε ευχάριστη και χαλαρή ατμόσφαιρα και διάθεση, με αφορμή βιβλία που επιλέγουν να διαβάσουν, προχωρούν σε μία εποικοδομητική φιλολογικού τύπου συζήτηση, με άξονα μεν το συγκεκριμένο έργο, αλλά με προεκτάσεις σε θέματα που αφορούν στον συγγραφέα και την εποχή του, τις επιδράσεις που διαμόρφωσαν το έργο του, τη σχολή στην οποία ανήκει, και το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής που το έγραψε ή και της εποχής που διαδραματίζεται το έργο. Οι αναγνώστες εμβαθύνοντας, αναλύοντας και ερευνώντας έχουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν κρίση, να διατυπώσουν γνώμη και να επεκτείνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες.

Οι συναντήσεις της Ομάδας Ανάγνωσης Λογοτεχνίας θα ξεκινήσουν στις 2 Οκτωβρίου 2014, και θα πραγματοποιούνται κάθε 3η Πέμπτη. Δηλώσεις συμμετοχής online http://j.mp/1sa27Qo
Η δεύτερη Ομάδα Ανάγνωσης-Ψυχολογίας, νεοσύστατη μεν αφού διανύει την τρίτη της χρονική περίοδο, αλλά με εξίσου δυναμική παρουσία κατάφερε σύντομα να καθιερωθεί και να αγκαλιαστεί από το κοινό της Βιβλιοθήκης. Τα μέλη της Ομάδας συνεπιλέγουν το βιβλίο που θα διαβάσουν, και με αφορμή τα θέματα που θίγονται, το προσεγγίζουν και το ερμηνεύουν από μια διαφορετική σκοπιά, την ψυχολογική. Υπό τον συντονισμό της ψυχολόγου κ.
Βούλας Μάμαλη, τα μέλη της Ομάδας αναλύουν τα δρώμενα, προσπαθούν να κατανοήσουν και εξηγήσουν τις συμπεριφορές των ηρώων, διεισδύουν στον εσωτερικό κόσμο τους, αλιεύουν τα μύχια συναισθήματά τους, προβάλλοντας τελικά τα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους, με απώτερο στόχο την αυτογνωσία τους.

Η Ομάδα Ανάγνωσης-Ψυχολογίας θα λειτουργήσει σε δύο τμήματα, όπου το πρώτο θα ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2014 και το δεύτερο στις 3 Οκτωβρίου 2014. Οι συναντήσεις κάθε τμήματος θα γίνονται μία φορά το μήνα και ημέρα Παρασκευή. Δηλώσεις συμμετοχής online http://j.mp/1sa5Opi Στο online Ημερολόγιό μας http://goo.gl/qEjpbO μπορείτε να ενημερώνεστε για τις συναντήσεις των Ομάδων Ανάγνωσης αλλά και για όλες τις προσεχείς προγραμματισμένες δράσεις της Βιβλιοθήκης.


Πληροφορίες: κ. Λεωνίδας Διαμαντής (τηλ. 22610.89977 – vivlivad@gmail.com )


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια