Ο Ατζαγκούν... ξέρει πώς νικούν τον Βόλο

28-9-2014




















 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 1-0


Ο Παναθηναϊκός πέτυχε αυτό που ήθελε, έστω και με μεγαλύτερη δυσκολία απ' ό,τι θα περίμενε. Νίκησε 1-0 τη Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο, για την 5η αγωνιστική και πέτυχε τη δεύτερη σερί νίκη του στο πρωτάθλημα (και τρίτη συνολικά, μετά το 1-0 επί του Ολυμπιακού Βόλου για το Κύπελλο).

Πρωταγωνιστής και σκόρερ ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Αυτός σκόραρε στο 42', δίνοντας τη νίκη στους γηπεδούχους, όπως είχε κάνει και πριν από τέσσερις μέρες στο Βόλο απέναντι στην άλλη ομάδα της Μαγνησίας, τον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» δεν είχαν ιδιαίτερα καλή απόδοση, αλλά αυτό δεν τους «εμπόδισε» να κυριαρχήσουν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και να έχουν… 27 τελικές προσπάθειες, οι 16 εκ των οποίων στην εστία. Ωστόσο το δεύτερο γκολ δεν ήρθε.

Από την πλευρά της, η Νίκη Βόλου έπαιξε μαζική άμυνα, είχε καλή οργάνωση, λίγο έλειψε να «βγάλει» το πρώτο ημίχρονο με το 0-0, καθώς είχε κλείσει όλους τους χώρους. Επιθετικά έδειξε ελάχιστα πράγματα και έτσι δεν απέφυγε την πέμπτη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες.

Ατζαγκούν στην αντεπίθεση

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο, είχε την επιθετικότητα και την κατοχή μπάλας (68% - 32%) όμως δεν είχε τρόπους να διασπάσει την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή της Νίκης Βόλου. Οι «πράσινοι» επιχειρούσαν κυρίως από αριστερά, με τους Νάνο και Ντίνα, δεν έβρισκαν λύσεις από δεξιά και τον άξονα, αλλά οι ευκαιρίες ήταν λίγες.

Ένα σουτ του Καρέλη (6') και ουσιαστικά το τετ-α-τετ του Ντίνα στο 21' ήταν οι μεγάλες τους στιγμές, πριν ακολουθήσουν δύο άστοχα σουτ του Ατζαγκούν (32', 33'). Ωστόσο, ο Νιγηριανός ήταν αυτός που έδωσε τη λύση, σκοράροντας στο 42' σε αντεπίθεση των «πράσινων», η οποία βρήκε εκτός αμυντικής ισορροπίας τους φιλοξενούμενους. Οσο για τη Νίκη Βόλου, έπαιζε συνεχώς άμυνα, λίγες φορές επιτέθηκε με αξιώσεις και απείλησε μόνο στο 30' με το άστοχο σουτ του Κυζιρίδη.

Πολλές φάσεις χωρίς γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει τον αγώνα, χωρίς ωστόσο να βρει καλό ρυθμό, με τα λάθη να είναι αρκετά. Καλές στιγμές είχε (49' Ντίνας, 53' Κουτρουμπής, 57' Σίλντενφελντ, 61' Νάνο, 64' Πράνιτς, 70' Κουτρουμπής) χωρίς την πολύ μεγάλη ευκαιρία, η οποία ήρθε στο 62' με τον Καρέλη και στο 81' με τον Δώνη.

Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα και το δεύτερο γκολ δεν έμπαινε, η Νίκη Βόλου έμενε «ζωντανή» στο ματς και όσο μπορούσε έβγαινε στην αντεπίθεση. Θα μπορούσε να απειλήσει στο 55' με τον Τζιώρα και είχε τη δική της καλή στιγμή με τον Σταμπολζίεφ στο 75'.

Η είσοδος των Πέτριτς (67') και Κλωναρίδη (80'), σε συνδυασμό με την αποβολή του Αργυρίου στο 84' με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έφεραν την άνοδο της απόδοσης του Παναθηναϊκού. Οι γηπεδούχοι φόρτσαραν στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με τους Ντίνα (85'), Κλωναρίδη και Πέτριτς (86'), Πέτριτς (87', 88', 90'+2'), αλλά δεύτερο γκολ δεν πέτυχαν.


Πηγή:www.sentragoal.gr

Σχόλια