«Οι τζιχαντιστές σχεδιάζουν επιθέσεις σε Παρίσι και ΗΠΑ»

25-9-2014













 Τρομοκρατικό χτύπημα σε Γαλλία και Αμερική σχεδίαζαν οι φανατικοί Ισλαμιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Χαιντέρ αλ-Αμπάντι.
Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του Γάλλου ορειβάτη, Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές της οργάνωσης «Στρατιώτες του Χαλιφάτου» στην Αλγερία που προκάλεσε για μία ακόμη φορά παγκόσμιο σοκ, και ο Ιρακινός πρωθυπουργός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για μεγάλο χτύπημα του ΙΚ στο μετρό του Παρισιού και σε άλλων μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ (χωρίς να διευκρινίζει ποιες).

«Σήμερα, ενώ βρίσκομαι εδώ (Νέα Υόρκη), λαμβάνω ακριβείς πληροφορίες από τη Βαγδάτη, όπου υπήρξε (η) σύλληψη (κάποιων) προσώπων, ότι υπάρχουν δίκτυα τα οποία σχεδιάζουν μέσα από το Ιράκ να εξαπολύσουν επιθέσεις», επισήμανε σε μια μικρή ομάδα Αμερικανών δημοσιογράφων, προσθέτοντας: «Σχεδιάζουν να διαπράξουν επιθέσεις στα μετρό του Παρισιού και των ΗΠΑ».

Ο Χαιντέρ αλ-Αμπάντι επικαλείται μάλιστα πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του, ενώ ερωτηθείς αν η επίθεση αποτράπηκε, ήταν απόλυτα σαφής («όχι»), αφήνοντας να εννοηθεί πως η απειλή εξακολουθεί δεν έχει εξαλειφθεί… «Από τις λεπτομέρειες που έχω λάβει, ναι, φαίνεται πως είναι αξιόπιστες. Οι ΗΠΑ έχουν ενημερωθεί σχετικά», διευκρίνισε.
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε πάντως, από την πλευρά του, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει προς το παρόν τις συγκεκριμένες πληροφορίες από τις γαλλικές και αμερικανικές Αρχές.


Πηγή:newsbomb.gr

Σχόλια