Συναγερμός σε Ν. Υόρκη και Παρίσι για χτύπημα από τον ISIS

26-9-2014















Με τρόμο άκουσαν οι πολίτες της Ν. Υόρκης και του Παρισιού ότι μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με τα απειλητικά μαχαίρια των τζιχαντιστών που εκτός των αποκεφαλισμών συμπατριωτών τους, πρωταγωνίστησαν σε φρικαλέες κινηματογραφικές αγριότητες εναντίον πολιτών και στρατιωτών της Συρίας και του Ιράκ.

 Το φόβο έσπειραν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι ο οποίος επικαλούμενος «αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του είπε ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον των δικτύων του μετρό στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Ιράκ ελέγχει την ακρίβεια των απειλών εναντίον των δικτύων του μετρό των ΗΠΑ και τη Γαλλίας και έχει προωθήσει τις πληροφορίες αυτές «στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας των εταίρων» του, ανακοίνωσε ανώτερος ιρακινός αξιωματούχος.

Οι αρχές της Βαγδάτης προβαίνουν σε πλήρη αποτίμηση της ακρίβειας των πληροφοριών και το πόσο οι τζιχαντιστές έχουν προχωρήσει στην εκτέλεση των σχεδίων αυτών. «Δεν μπορούμε να συζητήσουμε στα μέσα ενημέρωσης περαιτέρω τη φύση της απειλής, παρά μόνο για να επαναλάβουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα συνεχίσει να θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, αν δεν εξολοθρευτεί», δήλωσε Γάλλος αξιωματούχος.

Αν και ο Λ. Οίκος δήλωσε ότι δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση, οι αρχές της Ν. Υόρκης ενίσχυσαν την αστυνομική παρουσία στους σταθμούς του μετρό στις υπόγειες διαβάσεις αλλά και στους δρόμους της πόλης διαβεβαιώνοντας τους νεοϋρκέζους για την ασφάλεια των μετακινήσεων τους.

Πάντως και ενώ συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ισλαμικού στρατού το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός «κερδίζει» το Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνοντας ότι η οργάνωση προφανώς εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εθελοντές και όπλα και μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεών της στη Συρία και το Ιράκ.

Οι Βρυξέλλες διατηρούν αμετάβλητο το επίπεδο συναγερμού, παρά τους φόβους για αντίποινα.
Οι ΗΠΑ συνιστούν προσοχή στους αμερικανούς πολίτες στην Τουρκία απέναντι στον κίνδυνο πιθανών επιθέσεων ξένων ή εγχώριων ενόπλων ισλαμιστών ύστερα από την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη γειτονική Συρία.
Η κυβέρνηση της Ολλανδίας απηύθυνε οδηγία στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας να μην ταξιδεύουν φορώντας τη στρατιωτική τους στολή στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.
Στο πεδίο των μαχών

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς ότι ο υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός «κερδίζει» το Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνοντας ότι η οργάνωση προφανώς εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση, εθελοντές και όπλα και μετά τους βομβαρδισμούς εναντίον θέσεών της στη Συρία και το Ιράκ. Μαχητικά αεροσκάφη της Γαλλίας διεξήγαγαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικό Κράτους στο Ιράκ.


Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια