Δωρεάν laptop ή tablet και ίντερνετ για ένα χρόνο σε όσους παίρνουν το κοινωνικό μέρισμα

15-9-2014




















 Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επιταγή Ψηφιακής Αλληλεγγύης» και αφορά όσους πήραν το κοινωνικό μέρισμα. Όπως αναφέρεται στο dikaiologitika.gr, όσοι έχουν λάβει ή έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν από τους παρόχους κινητής ή και σταθερής τηλεφωνίας τόσο δωρεάν ίντερνετ, όσο και ένα laptop ή ένα tablet.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το Νοέμβριο και σκοπός του είναι να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει στην Ελλάδα όσο και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το κουπόνι «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο και θα ανταλλάσσουν με τις παροχές στις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Το ποσό στο οποίο θα αντιστοιχεί το κουπόνι θα φτάνει τα 480 ευρώ και για τις τρεις παροχές.



Πιο αναλυτικά οι δικαιούχοι θα μπορούν να έχουν:

- Tablet ή laptop με το οποίο θα μπορούν να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές
Όσες επιχειρησεις θέλουν να μπουν στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 30/09.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους σε δικτυακό τόπο που θα ανακοινωθεί σύντομα.


ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Σχόλια