Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν το 10% της σύνταξής τους;

12-11-2014

















«Ποδαρικό» με… μείωση συντάξεων θα κάνει το 2015 σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως έρχεται «μαχαίρι» 10% στις... επικουρικές!

Η νέα μείωση, η δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο, αφορά τους ασφαλισμένους σε εννέα ταμεία κι ενώ οι συνταξιούχοι έχουν χάσει από 12% έως 45% των χρημάτων τους ελέω Μνημονίου.
Οι ασφαλισμένοι που θα δουν μειώσεις είναι όσοι παίρνουν τη σύνταξή τους μέσω του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), ανήκουν δηλαδή στα Ταμεία: ΙΚΑ – ΤΕΑΜ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΔΚΥ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και πρώην ΕΡΤ.

Αφορμή για την μείωση -που έρχεται μετά από εκείνη τις 17ης Ιανουαρίου, ύψους 5,2%- είναι το ότι μπαίνει σε εφαρμογή η ρήτρα μηδενικού χρέους και ξεκινά ο υπολογισμός των συντάξεων με τον νέο τρόπο που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Από την πλευρά του υπουργείου δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση για μειώσεις στις συντάξεις, ενώ, σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάσης Καποτάς, στην εφημερίδα «Τα Νέα», το καινούργιο ψαλίδισμα θεωρείται δεδομένο, λόγω των ελλειμάτων στα Ταμεία.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια