Δήλωση ΣΟΚ από 13χρονο τζιχαντιστή: «Σύντομα η Δύση θα έχει τελειώσει»

6-11-2014
















 Έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό του υποδέχεται τους δημοσιογράφους του BBC σε ένα... διαμέρισμα στη νότιο Τουρκία όπου τους εξηγεί τους λόγους για τους οποίους έχει ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος. Ο λόγος για ένα 13χρονο αγόρι από τη Συρία που έχει γίνει τζιχαντιστής και όπως λέει θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ισλαμιστική οργάνωση μέχρι η Δύση να τελειώσει. Όπως εξηγεί στο βρετανικό δίκτυο, ο Αμπού Χατάμπ, όπως θέλει να αποκαλείται, έχει εκπαιδευθεί να χειρίζεται όπλα, έχει μάθει τους νόμους της σαρία και περνάει την ημέρα του βλέποντας βίντεο με εγκλήματα των εξτρεμιστών και μιλώντας στο Διαδίκτυο με μέλη του ΙΚ. Μάλιστα, υποστηρίζει πως σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκεται στη Ράκα της Συρίας για να γίνει πραγματικός μαχητής. «Μου αρέσει το Ισλαμικό Κράτος γιατί προωθεί το νόμο της σαρία και σκοτώνει τους άπιστους, εκείνους που δεν είναι Σουνίτες και όσους έχουν αποποιηθεί τον ισλαμισμό», λέει ο μικρός τζιχαντιστής.

 Οσο για τους ομήρους που θανατώνονται από τους άνδρες του ΙΚ, εξηγεί ότι είναι Αμερικανοί πράκτορες και πρέπει να τους αποκεφαλίσουν όλους γιατί έτσι προστάζει ο Αλλάχ και το Κοράνι. «Δε θέλω να βγω έξω και να παίξω με τους φίλους μου. Ο Αλλάχ μας είπε να εργαστούμε και να αγωνιστούμε για τη μεταθάνατο ζωή, για τον παράδεισο. Όταν κατάλαβα ότι είμαι δυνατός πήρα το σωστό δρόμο, ενώ πριν πήγαινα στην παραλία», λέει ο Αμπού Χατάμπ. Υποστηρίζει δε, ότι η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να πληγεί από το ΙΚ γιατί είναι μέλος του ΝΑΤΟ και τάσσεται κατά του ΙΚ. Αλλά συμπληρώνει πως θα σκοτώσει όσους αξίζουν το θάνατο και λέει: «Αν μου πουν να επιτεθώ κατά της Τουρκίας και μου δώσουν μία ιερή εντολή, θα το κάνω. Σύντομα η Δύση θα έχει τελειώσει». Όσο για την οικογένειά του, το ενημερωτικό δίκτυο αναφέρει πως η μητέρα του έχει μελετήσει το Κοράνι και εκτιμά ιδιαίτερα τους τζιχαντιστές του ΙΚ. Αλλωστε, εκείνη έστειλε το γιο της να εκπαιδευτεί με τους άνδρες της οργάνωσης Σαμ αλ-Ισλάμ, ωστόσο αρνείται ότι του έκανε πλύση εγκεφάλου. «Πότε δεν τον ενθάρρυνα να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

Υποστηρίζω κάποιες από τις θέσεις τους, αλλά όχι όλες. Αλλά πιστεύω ότι ήρθαν να βοηθήσουν το συριακό λαό, σε αντίθεση με όλες τις δυνάμεις του κακού από τον υπόλοιπο κόσμο», υποστηρίζει η μητέρα. «Ο πόλεμος κάνει τα παιδιά να μεγαλώσουν γρήγορα. Θέλω να γίνει ένας μελλοντικός ηγέτης, ένας εμίρης», συνεχίζει η γυναίκα και τονίζει ότι δε θα στενοχωρηθεί αν το παιδί σκοτώσει Δυτικούς και καλεί και άλλα παιδιά να πάρουν τα όπλα για να εκτελέσουν και άλλους άπιστους. Όσο για το ενδεχόμενο ο γιος της να πεθάνει στη μάχη, ατάραχη δηλώνει: «Θα ήμουν χαρούμενη».


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια