ΠΑΜΕ ΘΗΒΑΣ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

14-11-2014



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

41 χρόνια από τον Νοέμβρη του 1973 βγάζουμε συμπεράσματα απ’ την κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης, τον ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας του Πολυτεχνείου. Η κατάληψη του Πολυτεχνείου με την καθοριστική συμβολή της εργατικής τάξης πήρε τον χαρακτήρα λαϊκής εξέγερσης. Απέδειξε πως κανένας αντιδραστικός μηχανισμός όσο και αν εμφανίζεται παντοδύναμος και αιώνιος δεν μπορεί να αναμετρηθεί με την γιγαντιαία δύναμη του οργανωμένου και ταξικά προσανατολισμένου εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κάθε μορφή δικτατορίας του κεφαλαίου είναι ιστορικά ξεπερασμένη όπως είναι ξεπερασμένο το σύστημα της ταξικής εκμετάλλευσης.

ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ

Η ιστορία του αντιδικτατορικού αγώνα είναι πηγή έμπνευσης και σημαντικών διδαγμάτων. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πράξη κόντρα στη νομιμότητα της αστικής εξουσίας με την συγκεκριμένη πολιτική μορφή. Ήταν πράξη ανυπακοής και απειθαρχίας στο καθεστώς της.
Σήμερα το αστικό πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται καθώς δυσκολεύεται να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση. Μονάχα το ταξικό εργατικό κίνημα, η λαϊκή συμμαχία μπορεί να εμποδίσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα,να ανατρέψει την δικτατορία των μονοπωλίων.
Όσο κυριαρχούν τα μονοπώλια, ο λαός θα υποφέρει.

Το δίλλημα είναι μονάχα ένα, ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια