ΘΗΒΑ:ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

11-12-2014



ΘΗΒΑ: 10/12/2014



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών επαρχίας Θηβών εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα του δικηγορικού Συλλόγου Θηβών για την άμεση απόσυρση του Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας το περιεχόμενο του οποίο ναρκοθετεί την ομαλή λειτουργία των θεσμών και της Δικαιοσύνης.

Ο νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας περιορίζει το συνταγματικό κατοχυρωμένο ρόλο των δικαστηρίων, του δικηγορικού λειτουργήματος αλλά και συρρικνώνει τη λειτουργία του κράτους, ενώ αποδυναμώνει τα δικαιώματα των ανίσχυρων πολιτών.

Οι διατάξεις οι οποίες καταργούν επί της ουσίας την έννοια και το ρόλο κατάθεσης μαρτύρων, καθώς και οι ρυθμίσεις που αφαιρούν το έσχατο δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη αποτελούν βαθιά αντισυνταγματικές διατάξεις, που υπονομεύουν βαθύτατα το κύρος των θεσμών, δημιουργούν δικαστήρια αποσπασμένα από την πραγματικότητα και κοινωνίες χωρίς θεσμικό ήθος.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το δικαίωμα που αποδίδεται στις τράπεζες να έχουν προνομιακή προτεραιότητα στην είσπραξη οφειλών αποτελεί καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δημοσίου συμφέροντος, τουλάχιστον έτσι όπως το ξέραμε στην σύγχρονη εποχή. Η ΟΕΒΕ επαρχίας Θηβών καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το εκτρωματικό και καταστροφικό δημιούργημα και να περισώσει για κοινωνική συνοχή και ότι απέμεινε από το κράτος δικαίου.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια