Βορίδης: Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις ΦΠΑ στα φάρμακα

7-12-2014
















Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα άφησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι... Ειδικότερα, ο υπουργός είπε: «Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα, δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως: «Ζητήματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής είναι ζητήματα του ΥΠΟΙΚ. Είναι ανοιχτή η συζήτηση». Επιπλέον, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι «η στρατηγική της κυβέρνησης (με την τρόικα) είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το τέλος του μνημονίου, και η συζήτηση, από εκεί και πέρα, για τον τρόπο που θα δανείζεται η χώρα».

Χαρακτήρισε δε ως «βαθιά θεσμική εκτροπή» την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για προκήρυξη πρόωρων εκλογών με μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Όταν κάποιος ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ψηφίζει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι για έγκριση πολιτικής, η έγκριση της κυβερνητικής πολιτικής γίνεται με 151, με επιμέρους νομοσχέδια» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, «κανένας σοβαρός βουλευτής δεν πρόκειται να πέσει στην παγίδα Τσίπρα. Το σημαντικό είναι να κατατεθούν προτάσεις για Πρόεδρο της Δημοκρατίας» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια