Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πυκνή χιονόπτωση, ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

29-12-2014



















 Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη από τις πρωινές ώρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως... της ανατολικής χώρας, τους θυελλώδεις βοριάδες 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο και τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ:
Αύριο Τρίτη (30-12-2014)


1. Χιονοπτώσεις πυκνές κατά τόπους θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (της Αττικής συμπεριλαμβανομένης), τις Σποράδες, την Εύβοια και την Πελοπόννησο (κυρίως ανατολική και νότια).


Ενδεικτικά υψόμετρα:
Βόρεια Ελλάδα: 50-100 μετρά
Θεσσαλία: 100-200 μετρά
Υπόλοιπη χώρα: 400-600 μετρά

2. Θυελλώδεις άνεμοι 7-9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο με τάση περαιτέρω ενίσχυσης από τις βραδινές ώρες και με παράλληλη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

3. Καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Την Τετάρτη (31-12-2014) τα προαναφερθέντα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους ενώ από την Πέμπτη (01-01-2015) και από τα βόρεια σταδιακά θα ασθενήσουν. Θα διατηρηθούν όμως οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ολικός.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια