ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Οι εργαζόμενοι του "Γεννηματάς" έξω από το δωμάτιο του Ρωμανού [photos]

5-12-2014




 Αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Γ.Γεννηματάς παραδίδουν ψήφισμα έξω από το δωμάτιο όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός...διαμαρτυρόμενοι για την ισχυρή αστυνομική παρουσία εντός του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί ενώ κυρίαρχο ήταν το σύνθημα, «το όπλο του λαού νίκη στον αγώνα του Ρωμανού».


Δείτε τις φωτογραφίες:











































Ανησυχία για τον Νίκο Ρωμανό μετά το λιποθυμικό επεισόδιο

Σε σημείο καμπής βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, με τις εξελίξεις να χαρακτηρίζονται «δραματικές» μετά και το χθεσινό λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη.
Ο 21χρονος έχασε τις αισθήσεις του νωρίς χθες το απόγευμα εξαιτίας της επιβαρημένης κατάστασης της υγείας του και με δεδομένη τη χαμηλή αρτηριακή πίεση στον οργανισμό του έπειτα από τόσες ημέρες απεργίας πείνας.

«Το απόγευμα της 25ης ημέρας απεργίας πείνας ο νοσηλευόμενος Νίκος Ρωμανός , παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο το οποίο ανατάχθηκε με την παρέμβαση των θεραπόντων ιατρών. Ο ασθενής υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο για την τεκμηρίωση της κατάστασής του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς», Χρήστος Τσάμης.
«Η διοίκηση του Νοσοκομείου δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ιατροί του Νοσοκομείου που συμμετέχουν στη Νοσηλεία του Νίκου Ρωμανού, το πράττουν με βάση τους Νόμους του κράτους, την ιατρική δεοντολογία και τη διακήρυξη της Μάλτας στα πλαίσια του παγκόσμιου ιατρικού Συνεδρίου» τονίζεται. Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται σήμερα για 26η ημέρα σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι παρόλο που πέρασε στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν του χορηγείται άδεια προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο ΤΕΙ της Αθήνας.
Ο οργανισμός του σύμφωνα με τους γιατρούς έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και πλέον η υγεία του βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των άλλων έχει παρουσιάσει και προβλήματα στην όρασή του.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, ο Ρωμανός είναι πολύ αδύνατος ενώ κάθε μέρα που περνά αυξάνεται ο κίνδυνος. Σε περίπτωση περαιτέρω επιδείνωσης, μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο απεργός πείνας να οδηγηθεί σε μονάδα αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ). Στο μεταξύ, χθες στάλθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η τροπολογία για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική παρακολούθηση πανεπιστημιακών μαθημάτων από κρατούμενους φοιτητές (που δεν έχουν πάρει εκπαιδευτική άδεια από τα αρμόδια όργανα), με την οποία η κυβέρνηση επιχειρεί να βρει λύση για το ζήτημα του Ρωμανού.

Η υπεράσπιση του 21χρονου «απάντησε» με αίτηση προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να ανατραπεί η άρνηση χορήγησης εκπαιδευτικής άδειας. Η κραυγή αγωνίας των γονιών
Οι γονείς του απέκρουσαν την κυοφορούμενη νομοθετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι «οι άδειες βγάζουν τον κρατούμενο από το άβατο της φυλακής για να τον επανασυνδέσουν με την κοινωνία».
«Ή ο γιος μας θα πάρει την άδεια, ή θα πεθάνει» λένε οι γονείς του Νίκου Ρωμανού, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτεία. Με επιστολή που έστειλαν στον υπουργό δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα σε λίγες μέρες θα θρηνεί τον πρώτο νεκρό πολιτικό κρατούμενο από απεργία πείνας» και συμπληρώνουν ότι θα πρέπει να δοθεί λύση, κατά την οποία να επιτρέπεται στον Νίκο Ρωμανό να λαμβάνει εκπαιδευτικές άδειες και να παρακολουθεί τη σχολή του.

Το «βραχιολάκι»

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Δικαιοσύνης το μέτρο με το «ηλεκτρονικό βραχιόλι» σε κρατημένους δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί στον Νίκο Ρωμανό, προκειμένου έτσι να δοθεί μια λύση στο θέμα των εκπαιδευτικών του αδειών.

Όπως υποστηρίζουν συνεργάτες του κ. Αθανασίου, ο 21χρονος μπορεί να αθωώθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διπλής ληστείας στο Βελβεντό, πλην όμως είναι υπόδικος και σε άλλες δικογραφίες όπου υπάρχει ποινική δίωξη σύμφωνα με το άρθρο 187Α, δηλαδή για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και υπάρχει ο φόβος να φυγοδικήσει. Κατηγορία για την οποία κανείς δεν γνωρίζει, εάν ο 21χρονος θα καταδικαστεί αφού δεν έχει εκδικαστεί.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, πάντως, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να αξιοποιηθούν και τα «βραχιολάκια» (όταν τεθούν σε εφαρμογή σε 2-3 μήνες), ώστε να είναι δυνατή η επίσκεψη του κρατουμένου σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ με τη βοήθεια του συστήματος ηλεκτρονικής παρακολούθησης.




Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια