Σκουρλέτης: Πρώτη προτεραιότητα η επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ

28-1-2015















Την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα, δηλαδή στα 751 ευρώ, με νομοθετική ρύθμιση εξήγγειλε ως πρώτη προτεραιότητά του ο νέος υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

"Είναι μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με το νόμο για την επιστράτευση και όσα ψηφίζονται σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις" δήλωσε, σημειώνοντας ότι τα νομοθετήματα είναι έτοιμα για κατάθεση στη Βουλή.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αντίδρασης των δανειστών, καθώς τα μέτρα αυτά συμφωνήθηκαν με την προηγούμενη κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως θα κινηθούν βάσει της λαϊκής εντολής να αντιπαρατεθούν με τις μνημονιακές πολιτικές. "Αυτό είναι σαφές" ανέφερε. Πρόσθεσε πως ο κόσμος θα στηρίξει αυτά τα μέτρα, ενώ - όπως ανέφερε - "οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση στην Ελλάδα με μια νέα δημοκρατικά εκλεγμένη και ισχυρή κυβέρνηση".

"Η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος δεν μπορεί να συνοδεύεται από την ισοπέδωση της ζωής και της αξιοπρέπειας των πολιτών", ανέφερε ακόμη.


Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια