Αυτό θα είναι το υπουργικό συμβούλιο με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

23-1-2015
















 Σενάρια για το ποια στελέχη του κόμματος θα υπουργοποιηθούν σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ με αυτοδυναμία, παρουσιάζονται σήμερα σε διαδικτυακά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας πως προεκλογική δέσμευση του κόμματος είναι να υπάρξουν δέκα υπουργεία συνολικά.


Σύμφωνα με τις παραπάνω πληροφορίες, στον Γιάννη Δραγασάκη αναμένεται να προταθεί η αντιπροεδρία, με συντονιστικό ρόλο στα θέματα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ για το υπουργείο Οικονομικών "ακούγονται" οι οικονομολόγοι, Γιάννης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Σταθάκης έχει "κλειδώσει" για το Ανάπτυξης, ενώ για το υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς, παλιός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και η βουλευτής, Νάντια Βαλαβάνη.

Για το υπουργείο Άμυνας, πιθανή πρόταση είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, με τον υποστράτηγο ε.α. και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας Νίκο Τόσκα στο πλάι του.

Για το υπουργείο Παιδείας, τα σενάρια κάνουν λόγο για τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά ή τη Θεανώ Φωτίου και για το Ενέργειας και Υποδομών, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Για το Δικαιοσύνης- Δημόσιας Τάξης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ κάποιοι αναφέρουν και τον επικεφαλής της Αρχής για την καταπολέμηση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα Παναγιώτη Νικολούδη.

Επικεφαλής του Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμάται ότι θα τεθεί ο Αλέξης Μητρόπουλος και του Εργασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα προταθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης.


Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια