Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών

19-2-2015












 ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας.

Από τις αρχές του Νοέμβρη 2014, λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας Ομάδα Εικαστικής Έκφρασης.Το πρόγραμμα, διάρκειας 10 μηνών, εφαρμόζεται με πρωτοβουλία του Δικτύου Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών και τη συνεργασία της Διεύθυνσης και του Κεντρικού Συμβουλίου του Κ.Κ.Γ. Ελαιώνα, με την εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση της από την Εταιρεία ΕΜΑ. Α.Ε. με Εμψυχώτρια Εικαστικό την κ. Άλκηστις Μπούρα..

Τα μέλη της ομάδας χρησιμοποιούν μια ποικιλία εικαστικών υλικών προκειμένου να εκφραστούν πηγαία και να απεικονίσουν στο έργο τους σκέψεις, συναισθήματα, προβληματισμούς, δυσκολίες, αναζητήσεις καθώς και σημαντικά γεγονότα της ζωής τους..

Στο τέλος, τα μέλη παρουσιάζουν τα έργα τους στην ομάδα, περιγράφοντας τα εικαστικά και εντοπίζοντας τα στοιχεία που τους συνδέουν με αυτά (ψυχολογικό «διάβασμα» της εικόνας)..
Η ομάδα έχει στόχο την ελεύθερη έκφραση, τη γνωριμία και εξοικείωση των μελών της με τα εικαστικά υλικά και την ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας, της ψυχολογικής σκέψης, του προσωπικού γούστου και της ομαδικότητας – συνεργασίας. Τα μέλη μαθαίνουν να αποκτούν συμβολική σκέψη, έκφραση και λόγο, επιχειρούν να πειραματιστούν εικαστικά και γιατί όχι … να παίξουν με τα υλικά. Η αίθουσα που έχει παραχωρηθεί αποτελεί για 2,5 ώρες κάθε εβδομάδα το καταφύγιο ορισμένων γυναικών. Ένα ασφαλές καταφύγιο που επιτρέπει χρώματα και συναισθήματα να αναδυθούν και να ταξιδέψουν ελεύθερα..


Πηγή:thivarealnews.blogspot.com

Σχόλια