ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη σύσκεψη εργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο Κωπαϊδικό πεδίο

23-3-2015


ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ














Λιβαδειά, 23 Μαρτίου 2015



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου και μετά από αίτημα των αγροτών - δημοτών του Δήμου Λεβαδέων έκτακτη σύσκεψη εργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών που επέφερε η πρόσφατη σφοδρή κακοκαιρία σε αγροτεμάχια του Κωπαΐδικού πεδίου.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος, Ιωάννης Μελισσάρης και Γεώργιος Γκικόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λεβαδέων κ.κ. Στυλιανός Θεοδωρόπουλος, Ιωάννης Δημητρόπουλος, Αθανάσιος Φορτώσης, Γεώργιος Κωτσαδάμ και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ζιώγας. Επίσης, παρευρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κωνσταντίνος Ξηρογιάννης και εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού κ. Γεώργιος Σκόπας. Παρόντες ήταν ο Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Βοιωτίας κ. Νικόλαος Μυλωνάς, ο υπεύθυνος του Οργανισμού Κωπαΐδος κ. Αντώνιος Μήτσης και μεγάλος αριθμός αγροτών – δημοτών του Δήμου Λεβαδέων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα του Κωπαϊδικού πεδίου και κυρίως αυτά που επιδεινώθηκαν εξαιτίας των τελευταίων σφοδρών βροχοπτώσεων και είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή των καλλιεργειών.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν την επιτακτική ανάγκη για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ με παρέμβαση της Περιφέρειας, αλλά και διεκδίκηση αποζημιώσεων από ΠΣΕΑ με κοινή παρέμβαση Δήμου και Περιφέρειας από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης, κατατέθηκε πρόταση από τους αγρότες για άμεση συμμετοχή τους στην αποστράγγιση με δικά τους μέσα (τρακτέρ) και την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας όσον αφορά στα καύσιμα. Κατέληξαν τέλος ότι χρειάζεται συντονισμός των προσπαθειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων της Κωπαΐδας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια