Ευρωπαίος αξιωματούχος: Η υπομονή του Γιούνκερ με την Ελλάδα εξαντλείται

15-4-2015

















 Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να είπε πως δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τις τελευταίες ημέρες

Στην απαισιοδοξία των Γερμανών να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικές κυβέρνησης και των πιστωτών της τις επόμενες αναφέρεται σε νέο δημοσίευμά του για την χώρα μας το Reuters, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έκανε την Τετάρτη, αλλά και στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης από τη Standard & Poor's.

Ωστόσο, αναφερόμενο στην κατάσταση και στις ανησυχίες που επικρατούν σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας, το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο αξιωματούχο της Ευρωζώνης, μεταδίδει, μεταξύ άλλων, πως και η υπομονή του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με την Αθήνα εξαντλείται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της ΕΕ, ο οποίος προσπάθησε να μεσολαβήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε σε συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών του εκτελεστικού οργάνου της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ότι η υπομονή του με την Ελλάδα εξαντλείται και ότι δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος τις τελευταίες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ευρωπαϊκή πηγή, ο κ. Γιούνκερ επέμεινε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης για μία πιθανή ελληνική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Το Grexit είναι ένα θέμα ταμπού για τον κ. Γιούνκερ», ανέφερε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια