ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Θήβα

21-5-2015


Θήβα 21/5/2015


















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Θήβα


Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα. Η απόφαση αυτή ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει και στη Βοιωτία Κ.Π.Ε., όπως λειτουργούν σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.














Η απόφαση του Δ.Σ. λήφθηκε μετά από έγγραφη εισήγηση προς το Δήμο από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας κ. Γκάρτζιο Γεώργιο και κ. Τζαμτζή Ηλία αντίστοιχα καθώς και τους υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κα. Παπακώστα Αλεξία και κ. Κουντουριώτη Γεώργιο αντίστοιχα. Επίσης ανάλογες θετικές εισηγήσεις (για το ΚΠΕ στη Βοιωτία) έχουν υποβληθεί προς το Υπουργείο Παιδείας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας καθώς και από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Το Κ.Π.Ε. προβλέπεται να εγκατασταθεί σε χώρους του κτιρίου του ΚΗΦΗ δίπλα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας. Επίσης για τις ανάγκες φιλοξενίας επισκεπτών- μαθητών θα διατίθεται ο δημοτικός ξενώνας στο Μοσχοπόδι.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί από το Δήμο ο πλήρης φάκελος που θα περιέχει όλα τα στοιχεία για να υποβληθεί στον Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη προκειμένου να αποφασισθεί η ίδρυση και λειτουργία του Κ.Π.Ε. στη Θήβα.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια