Αισιόδοξη η κυβέρνηση: Τα προαπαιτούμενα θα σταλούν εντός της ημέρας

9-7-2015

















Από νωρίς το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Νίκος Κοτζιάς, ο... Γαβριήλ Σακελλαρίδης και ο Νίκος Παππάς συσκέπτονται με αντικείμενο την ελληνική πρόταση, τα προαπαιτούμενα που θα σταλούν εντός της ημέρας. Στα προαπαιτούμενα θα υπάρχουν και ιδιωτικοποιήσεις (όχι όμως για ενεργειακά).

Βάση της ελληνικής πρότασης (τα prior actions για το τριετές πρόγραμμα) αποτελεί το κείμενο που είχε στείλει η Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Παραλήπτες θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών. Θα το στείλουν στον Ντάισελμπλουμ και αυτός με τη σειρά του θα το προωθήσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του. Χθες στείλαμε το αίτημα στον ESM με το οποίο ζητήσαμε χρηματοδοτική βοήθεια για τρία χρόνια, αλλά και ρύθμιση για το χρέος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αξιολογούν θετικά το γεγονός ότι οΝτάισελμπλουμ το προώθησε στους Θεσμούς, σημειώνοντας ο ίδιος ότι θα πρέπει να υπάρχει αναφορά για ρύθμιση του χρέους. Από τον ESM δεν έχουμε ζητήσει συγκεκριμένο ποσό. Στη συνεδρίαση του ΔΣ θα καθοριστεί το ποσό, με βάση τις χρηματοδοτικές ανάγκες τριετίας, που βρίσκονται σε συνάρτηση με τις μακροοικονομικές προβλέψεις (ανάπτυξη, πλεόνασμα και προβλέψεις για έσοδα). Το ακριβές ποσό θα αποφασιστεί στο ΔΣ του ESM.

Επίσης, κυβερνητικές πήγες αξιολογούν θετικά και το ότι τώρα πλέον συζητάμε για τριετές πρόγραμμα και όχι για πεντάμηνη παράταση, οπότε θα μπει τέλος στην αβεβαιότητα, αλλά και τα μέτρα θα «απλωθούν» σε βάθος τριών χρόνων.



Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια