ΚΚΕ:Σχόλιο της ΚΟ Εύβοιας του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Χαλκίδα στις 28/8

30-8-2015














 Το μόνο χαμόγελο που θα έρθει στις 21 Σεπτέμβρη με μια πιθανή επικράτηση της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές θα είναι στα χείλη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Για το λαό, τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στη Χαλκίδα, είναι η ξαναζεσταμένη σούπα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου που τον έχει οδηγήσει στη χρεοκοπία. Αυτή την πολιτική υπηρέτησε και υπηρετεί η ΝΔ είτε προηγούμενα ως κυβέρνηση είτε πρόσφατα ως αξιωματική αντιπολίτευση, ψηφίζοντας μαζί με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος (Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) το νέο βάρβαρο Μνημόνιο 3. Αυτή είναι και η βάση ώστε ο πρόεδρος της ΝΔ να απευθύνει κάλεσμα στις άλλες πολιτικές δυνάμεις για συναίνεση και συνεννόηση, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στην απόσπαση της συναίνεσης του λαού στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων.

 Ο λαός μας τα τελευταία χρόνια δοκίμασε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, "κεντροδεξιές", "κεντροαριστερές", "αριστερές", και είδε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο. Γι' αυτό έχει συμφέρον να απορρίψει το κάλεσμα της ΝΔ για σταθερές κυβερνήσεις που έχει αποδειχτεί ότι σημαίνει σταθερότητα στο τσάκισμα των εργατικών- λαϊκών δικαιωμάτων. Έχει πλέον μεγάλη εμπειρία που του επιτρέπει να μην πέσει σε νέες παγίδες, να απορρίψει τα ψευτοδιλήμματα που σπέρνουν τα κόμματα του συστήματος, παλιά και "νέα".

Στις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, ο λαός της Εύβοιας, της Στερεάς έχει επιλογή που να αντιστοιχίζεται με τα συμφέροντά του: Δυνατό ΚΚΕ, γιατί είπε την αλήθεια, γιατί στέκεται αταλάντευτα υπέρ των λαϊκών δικαιωμάτων. Δυνατό ΚΚΕ, για να οργανωθεί ο λαός, για να μπουν εμπόδια την εφαρμογή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια