Κουρουμπλής: Μας ζητήθηκε επαναφορά του 5ευρου στα νοσοκομεία

11-8-2015

















 Η επιστροφή του εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία είναι ένα από τα μέτρα τα οποία ζητά η Τρόικα ως προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει η συμφωνία έως τις 15 Αυγούστου, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Π. Κουρουμπλής, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA".
Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως πρόθεση της ηγεσίας του ΥΥΚΑ είναι να μην επανέλθει το 5ευρω στα νοσοκομεία, καθώς όπως είπε, κάτι τέτοιο θα είχε διοικητικό κόστος πολύ μεγαλύτερο. Παράλληλα, τόνισε πως το υπουργείο το ΥΥΚΑ έχει ήδη επεξεργαστεί ισοδύναμα μέτρα, ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφερόμενος στο θέμα περί "υποχρεωτικών προληπτικών εξετάσεων" για τον καρκίνο και την αντίστοιχη "ποινή" στο ύψος των νοσηλίων όσων δεν πραγματοποιούν τις εξετάσεις αυτές, ο κ. Κουρουμπλής διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στις εξετάσεις ως κίνητρο και όχι ως τιμωρία, προσθέτοντας ότι οι προληπτικές εξετάσεις μπορεί να προλάβουν πολλές μορφές καρκίνου.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι για τις εξετάσεις των ανασφάλιστων, την ίδια ώρα που το υπουργείο έχει πρόγραμμα για 60.000 άτομα, για εξέταση προσήλθαν μόλις 7.000 άτομα. "Και οι ανασφάλιστοι θα κάνουν τους προληπτικούς ελέγχους" είπε χαρακτηριστικά. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις προκηρύξεις για τις προσκλήσεις των γιατρών, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι έχουν πάει στον ΑΣΕΠ.


Πηγή:www.stogiatro.gr

Σχόλια