ΘΗΒΑ:Ανήλικοι σεσημασμένοι ΡΟΜΑ είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος στην Θήβα

27-8-2015

















 Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σπείρα ανήλικων ΡΟΜΑ ληστών, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και σωρείας κλοπών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων και ανηλίκων, σε περιοχές της Θήβας Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη χθες το μεσημέρι, δίπλα από τον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Πυρί της Θήβας, ένας 17χρονος ΡΟΜΑ, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν, ακόμα δύο ΡΟΜΑ συνομήλικοί του, μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και - κατά περίπτωση - για διάπραξη ληστειών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.

Αναλυτικότερα, ο 17χρονος είχε λάβει άδεια στις 6 Αυγούστου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης του Βόλου Μαγνησίας, όπου κρατείτο βάσει σχετικών διατάξεων του Ανακριτή Θηβών, για διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και δεν είχε επιστρέψει.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συστήσει, από εκείνη την στιγμή, εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, «αρχηγικό» μέλος της οποίας φέρεται ότι ήταν ο 17χρονος.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 06 Αυγούστου το μεσημέρι κιόλας που έφτασε από τον Βόλο στην Θήβα ο 17χρονος έως και τις 20 του μήνα, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, αλλά πάντα με τη συμμετοχή του 17χρονου, προχώρησαν στην τέλεση τουλάχιστον δύο ληστειών και 10 κλοπών, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν αυτοκινήτων.

Ειδικότερα οι δράστες εμπλέκονται σε:

- Ληστεία την 10-08-2015, σε βάρος ηλικιωμένου, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

-Ληστεία την 16-08-2015, σε βάρος διερχόμενου, όπου με τη χρήση κατσαβιδιού τον απείλησαν, τον τραυμάτισαν και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

-Τέσσερις κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, τρεις εκ των οποίων την ημέρα απόδρασης του 17χρονου, δηλαδή στις 6 Αυγούστου και άλλη μία στις 20 Αυγούστου, όπου επιβαίνοντες σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό των ηλικιωμένων, χρυσά κοσμήματα συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

-Κλοπή την 13-08-2015, σε βάρος άντρα, όπου αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά από το λαιμό του έναν χρυσό σταυρό αξίας 300 ευρώ και το πορτοφόλι του που περιείχε προσωπικά του έγγραφα, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του.

-Κλοπή την 17-08-2015, σε βάρος δύο ανηλίκων, όπου αφαίρεσαν από την κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα.

-Κλοπές τροχοφόρων (τρία Ι.Χ.Ε. & ένα Ι.Χ.Φ.), το χρονικό διάστημα μεταξύ 10/18-08-2015. Σημειώνεται ότι το ένα εκ των αφαιρεθέντων Ι.Χ. αυτοκίνητο, ανευρέθηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή του Πυρίου Θηβών και αποδόθηκε στον κάτοχο του.

Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, ενώ η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το φάσμα της εγκληματικής τους δραστηριότητας και να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια