Πρωτοφανές άγριο έγκλημα στην Ύδρα

16-8-2015
















 Σκληροί Γεωργιανοί ληστές έδωσαν υπνωτικό και έδεσαν ζευγάρι, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 67χρονος άντρας - Εισέβαλαν οπλισμένοι στο σπίτι τους και άρπαξαν χρήματα - Τέσσερις ύποπτοι κρατούνται στο τμήμα του νησιού

Σκληροί Γεωργιανοί ληστές εισέβαλαν τα ξημερώματα της Κυριακής στην κατοικία γνωστού εστιάτορα στην Ύδρα, φίμωσαν και έδεσαν τον ίδιο και τη σύζυγο του, άρπαξαν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Ο 67χρονος Μανώλης Οικονόμου άφησε την τελευταία του πνοή και οι αστυνομικοί εξετάζουν αν βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τους ληστές εισβολείς ή κατέληξε από παθολογικά αίτια λόγω της πίεσης ενώ η 56χρονη συζυγος του Χριστίνα Μερτζάνη κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία.

Στο τμήμα της Υδρας έχουν προσαχθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που περιφέρονταν στο λιμάνι αναζητώντας θαλάσσιο ταξι να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα ή τη Γλυφαδα ενώ εκτιμάται ότι διεφεύγει τουλάχιστον ένας ακόμη καθώς δεν βρέθηκαν στους προσαχθέντες τα χρήματα που άρπαξαν από την οικία του εστιάτορα. Στο αρχηγείο της Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα κάνουν λόγο για σκληρές γεωργιανές συμμορίες που εισβάλλουν σε κατοικίες σε όλη τη χώρα για να ληστέψουν τους ιδιοκτήτες χρησιμοποιώντας υπερβολική και ανεξέλεγκτη βία. Φθάνουν δε στο σημείο να κακοποιήσουν άγρια ή και να δολοφονήσουν τα θύματα τους ενώ έχουν πάρει τα χρήματα και τους τελευταίους μήνες έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον τέσσερις τέτοιες συμμορίες και έχουν συλληφθεί δεκάδες μέλη.


Το χρονικό του τρόμου

Στο ήσυχο νησί της Υδρας ανήμερα του δεκαπενταύγουστου όλα κυλούσαν φυσιολογικά. Το ζευγάρι έκλεισε την ταβέρνα στη θέση Ξερή Ελια χωρίς να αντιληφθούν ότι κάποιος τους παρακολουθεί και λίγη ώρα αργότερα θα εισέβαλε στο σπίτι τους για να αρπάξει τις εισπράξεις της ημερας. Οπως η ίδια κατέθεσε στους αστυνομικούς μέχρι τις 2 :15 μιλούσαν με το σύζυγο της και στη συνέχεια πήγαν για ύπνο σε δύο ξεχωριστά δωμάτια στη δίπατη κατοικία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας γύρω στις 2:30 οι Γεωργιανοί ληστές ξήλωσαν τη σίτα απο το παράθυρο του ισογείου και γλίστρησαν στο εσωτερικό. Πρώτα πήγαν στη γυναίκα και αφού την ανάγκασαν να πιει υπνωτικό την έδεσαν με ένα σεντόνι χειροπόδαρα τη φίμωσαν και της έκλεισαν τα μάτια και στη συνέχεια άρπαξαν το σύζυγο της και με παρόμοιο τρόπο τον ακινητοποίησαν δένοντας και φιμώνοντας τον. Αφού έψαξαν το σπίτι και πήραν χρήματα, την κοπάνησαν αφήνοντας το ζευγάρι δεμένο και φιμωμένο. Στις 5 τα ξημερώματα η γυναίκα κατάφερε να λυθεί και να ενημερώσει την Αστυνομία. Ο γιατρός που πήγε στο σημείο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες διαπίστωσε πως ο άτυχος άνδρας ήταν νεκρός ενώ ο ιατροδικαστής θα αποφανθεί κάτω από ποιες συνθήκες άφησε την τελευταία του πνοή.

Όπως είπε η γυναίκα επειδή στην κουζίνα της επιχείρησης της απασχολεί Γεωργιανούς εργαζόμενους, κατάλαβε ότι οι εισβολείς ληστές – βασανιστές ήταν από τη συγκεκριμένη χώρα καθώς αναγνώρισε κάποιες λέξεις στις μεταξύ τους συνομιλίες.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσαγάγουν στο τμήμα τέσσερα, πέντε άτομα από τη χώρα της πρώην σοβιετικής ένωσης που περιφέρονταν περίεργα στο λιμάνι και έψαχναν στις 5:30 θαλάσσιο ταξί για να τους μεταφέρει στη Βάρκιζα και τη Γλυφαδα. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και οι αστυνομικοί προσπαθούν να εξακριβώσουν αν και σε ποιες άλλες περιπτώσεις οι Γεωργιανοί ληστές είχαν συμμετοχή.


Πηγή:www.protothema.gr

Σχόλια