Πώς σχολιάζουν οι ΗΠΑ τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στη Συρία

30-9-2015
















 Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στη Συρία δεν φαίνεται να στοχοθέτησαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ενδέχεται να επεκτάθηκαν πέραν της περιοχής της Χομς και σε άλλα τμήματα της συριακής επικράτειας, ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε επίσης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις πτήσεις, παρά την προειδοποίηση της Μόσχας να μείνουν εκτός του εναέριου χώρου της Συρίας.

Η Ρωσία προειδοποίησε τις ΗΠΑ να απομακρυνθούν από τον εναέριο χώρο της Συρίας ενόψει των επιχειρήσεων, επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος, που προσέθεσε ότι, παρά το γεγονός αυτό, ο διεθνής συνασπισμός «συνεχίζει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία».
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρέδωσε το μήνυμα στις αμερικανικές αρχές στη Βαγδάτη.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ από την πλευρά του επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία.
Σε μια ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ Τζον Κίρμπι προσέθεσε ότι ο Ρώσος αξιωματούχος στη Βαγδάτη ενημέρωσε το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας ότι τα ρωσικά μαχητικά θα ξεκινούσαν σήμερα αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια