Άρθρο του Θ.Σκούμα, Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

21-9-2015















Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
του Θανάση Σκούμα

Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα! (Νίκος Καζαντζάκης)
Νιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω από καρδιάς και προσωπικά, όλες και όλους που εμπιστεύθηκαν τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, εκτιμώντας πώς υπάρχει ζωή πέρα από τα μνημόνια και τη φυλακή της ευρωολιγαρχίας.


Να ευχαριστήσω επίσης όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, που δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη, παρά τις αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομικά και επικοινωνιακά μέσα, σε διάστημα 20 ημερών. Που χωρίς αυτά τα μέσα, βρεθήκαμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια γενικευμένη επικοινωνιακή προπαγάνδα προσήλωσης στην λογική ότι δεν υπάρχει λύση έξω από την σκλαβιά των μνημονίων, έξω από την υποτέλεια της ευρωπαϊκής ελίτ και την διακυβέρνηση των δανειστών. Που δεν πτοηθήκαμε από τις επιθέσεις, την προσωπική λάσπη και συκοφαντία που διέχυσαν οι σημαιοφόροι νεομνημονιακοίλήσμονες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελεί όμως απόλυτη επικράτηση της ΤΙΝΑ (thereisnoalternative), συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των μνημονίων. Η μετατροπή του μεγάλου λαϊκού ρεύματος της αντιμνημονιακής δυναμικής σε κοινωνική συναίνεση στο μνημόνιο, είναι το μήνυμα της κάλπης. Δυστυχώς, επισφραγίστηκε η επιδίωξη της λαίκής παλινόρθωσης του μνημονίου. Η νέα βουλή 266 μνημονιακών βουλευτών και 19 ναζιστών βουλευτών, σηματοδοτεί την αποδοχή της υποτέλειας, με απόλυτη λαϊκή έγκριση.
Παράλληλα, αποτυπώθηκε η δική μας πολιτική αδυναμία να πείσουμε ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, αφού η διαμαρτυρία και η εναντίωση στην κυρίαρχη πολιτική αφήγηση εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό με την αποχή που άγγιξε το μισό του εκλογικού σώματος. Η άνοδος της νεοναζιστικής Χ. Α., αποτελεί επικίνδυνο σήμα, που βασίστηκε στο έδαφος της διάψευσης της προοδευτικού αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικό μας άσχημο αποτέλεσμα, η ήττα μας, παρόλα αυτά, δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Οφείλουμε να παλέψουμε, μαζί με τους συνανθρώπους μας στο κοινωνικό σώμα, που θα υποστεί τα συντριπτικά πλήγματα της μνημονιακής λαίλαπας. Να δημιουργήσουμε τη νέα εναλλακτική προοπτική, μαζί με τον κόσμο του μόχθου.

Είμαστε περήφανοι, για τον αγώνα και τη στάση μας. Δεν υποκύψαμε, δεν αποδεχόμαστε να κυβερνά τη χώρα μας η κ. Μέρκελ και ο κ. Μάρτιν Φερβέι. Η προσήλωση στην κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική απελευθέρωση και τα συλλογικά προτάγματα, στη δημοκρατία και τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία είναι ο δικός μας δρόμος. Δύσκολος και ανηφορικός, αλλά έντιμος και διάφανος. Και ο μόνος που μπορεί να είναι αποτελεσματικός. Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που μας έρχονται από σήμερα, σας ζητάω να μη σκύψετε το κεφάλι. Χάθηκε μια μάχη, αλλά ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια