Κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να εκδώσουν Ομπάμα - Τζινπίνγκ

25-9-2015

















 Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζίνγκπινγκ έφτασε στην Ουάσινγκτον χθες για επίσημη επίσκεψη και συνομιλίες με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίες αναμένεται να σκιαστούν από διαφορές μεταξύ των δύο χωρών για τη φερόμενη ως κινεζική κατασκοπεία μέσω διαδικτύου, τις οικονομικές πολιτικές του Πεκίνου καθώς και τις εδαφικές διαφορές στη Νότια Θάλασσα της Κίνας.

Κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή αναμένεται να εκδώσουν Ομπάμα - Τζινπίνγκ
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζό Μπάιντεν υποδέχτηκε τον Σι και τη σύζυγό του αφού προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Άντριους, στο δεύτερο τμήμα της επταήμερης επίσκεψής τους στις ΗΠΑ που ξεκίνησε από τη πόλη Σιάτλ στη δυτική ακτή. Κατά την παραμονή του εκεί, ο κινέζος ηγέτης επεδίωξε να καθησυχάσει τις αμερικανικές εταιρείες ότι θα δημιουργήσει ένα φιλικότερο κλίμα επενδύσεων για ξένες εταιρείες στη Κίνα.

Σήμερα, οι δύο πρόεδροι θα εκδώσουν κοινό ανακοινωθέν για την κλιματική αλλαγή, σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την σύναψη παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα στο Παρίσι το Δεκέμβριο. Το ανακοινωθέν θα βασιστεί στην καινοτόμο δήλωση που έκαναν πέρσι όταν οι δύο χώρες έθεσαν στόχους για να σταματήσουν ή να μειώσουν τις εκπομπές.

Η προγραμματισμένη δήλωση σήμερα θα φέρει στο προσκήνιο νέα μέτρα που θα εισαγάγουν οι χώρες για να εκπληρώσουν τους στόχους αυτούς, συμπεριλαμβανόμενου ενός εθνικού συστήματος που θα εισαγάγει η Κίνα το 2017 και θα αφορά την αγορά του άνθρακα.


Πηγή:ethnos.gr

Σχόλια