Ανακοίνωση ΚΟΒ Εκπαιδευτικών

16-9-2015



 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΒ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΗΒΑΣ-ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αγαπητοί γονείς &μαθητές
Θέλουμε να ευχηθούμε καλή δύναμη για αυτή τη νέα χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Με αισιοδοξία αλλά και με αποφασιστικότητα θέλουμε να σε καλέσουμε να βάλεις κι εσύ “το λιθαράκι σου” έτσι ώστε αυτή η ομολογουμένως δύσκολη χρονιά να μη τελειώσει όπως άρχισε έτσι ώστε οι αιτίες αλλά και οι υπεύθυνοι των μεγάλων προβλημάτων να μας βρουν όλους απέναντί τους!

Κλειστά σχολεία, κενά, χιλιάδες άνεργοι και στην...αναμονή αποτελούν τη μία πλευρά του «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» του οποίου τις συνέπειες, τις βιώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί καθημερινά με εργασιακές σχέσεις λάστιχο που εντατικοποιούνται συνεχώς (κινητικότητα, κατάργηση οργανικών θέσεων, αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, μηδενικοί διορισμοί κ.α).

Από την άλλη οι γονείς καλούνται να βάλουν ολοένα και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη, οι μαθητές -ακόμα και από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι και το λύκειο- βρίσκονται σε έναν ατελείωτο αγώνα δρόμου από εξετάσεις σε εξετάσεις και από φροντιστήριο σε φροντιστήριο για να κερδίσουν τελικά μόνο στείρα και πολλές φορές αντιεπιστημονική “γνώση” χωρίς ουσιαστικά εφόδια για το μέλλον!
Φέτος στην περιοχή μας τα κενά στην Α/βαθμια Εκπαίδευση έφτασαν τα 96 σε δασκάλους, 45 σε Νηπιαγωγούς, 80 σε δασκάλους Ειδικής Αγωγής και 70 όλων των ειδικοτήτων (αγγλικά, μουσική, γυμναστική κτλ) ενώ στη Β/βάθμια Εκπαίδευση τα κενα είναι 72 όλων των ειδικοτήτων.

Την ίδια στιγμή 50 προνήπια έμειναν εκτός αφού πρώτα πέρασαν από την απαράδεκτη διαδικασία της κλήρωσης !

Όλα τα παραπάνω δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μιας κακής διαχείρισης της εκάστοτε κυβέρνησης όπως προσπαθούν συχνά-πυκνά να πείσουν με τις κοκορομαχίες τους τα άλλα κόμματα και οι διάφοροι...παράγοντες. Η συχνότητα και η επανάληψη αυτών των προβλημάτων αποδεικνύουν περίτρανα ότι αποτελούν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που διαχρονικά υλοποιούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Παιδεία και προβλέπουν την ολοένα και μεγαλυτερη υποβάθμιση της δημόσιας Παιδείας και ανάμεσα σε άλλα την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Όλα τα άλλα κόμματα, κάθε χρόνο “κλαίγονται” για τα κενά και τις ελλείψεις αλλα δε λένε κουβέντα για τις αιτίες του κακού. Οι λόγοι προφανείς! Ευθύνεται η πολιτική που υποστηρίζουν και υλοποιούν, ευθύνεται η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πίνουν νερό στο όνομά της. Φέτος για ακόμα μία χρονιά βλέπουμε και ακούμε τα ίδια και τα ίδια και μάλιστα ακόμα πιο προκλητικά μιας και πάνε να χρυσώσουν το χάπι μιλώντας για “εθελοντισμό”.

Με “εθελοντές”, απλήρωτους και κακοπληρωμένους ή ακόμα ακόμα ρίχνοντας ακόμα πιο πολύ το κόστος στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας . . . έτσι οραματίζονται την δημόσια εκπαίδευση στον 21ο αιώνα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Απευθυνόμαστε στο γονιό, τον εκπαιδευτικό, τον μαθητή και του λέμε να σκεφτεί και να αναρωτηθεί: Σήμερα που ο πλούτος και η γνώση αυξάνονται ραγδαία, πώς είναι δυνατόν η παιδεία να είναι σε αυτήν την κατάσταση.

Σας καλούμε να διεκδικήσουμε:

 Άμεση κάλυψη των κενών! Καμία διδακτική ώρα χαμένη. Έναρξη ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μαζικούς και μόνιμους διορισμούς.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 20 μαθητές ανά τάξη και 15 στο Νηπιαγωγείο και σε Α’ και Β’ Δημοτικού. Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κουράκη για 27 (+10%) μαθητές, δηλαδή για 30άρια τμήματα!  Επανίδρυση σχολείων που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν.

 Ειδικά μέτρα ανακούφισης για τις φτωχές οικογένειες, τους άνεργους, για υλικά αναλώσιμα κ.ά.

 Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών. 

 Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών, άμεση υποδομή για δωρεάν παροχή δελτίων Υγείας.

 Να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες.

Το ΚΚΕ πρότεινε με κατάθεση σειράς τροπολογιών στη βουλή ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ που δίνουν ανακούφιση στη λαϊκή οικογένεια, για γεύμα στους μαθητές, για διαγραφή χρεών (για ρεύμα, νερό & θέρμανση) των σχολείων και των ΑΕΙ - ΑΤΕΙ. Όχι τυχαία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ -μαζί και αυτοί που αποχώρησαν και έφτιαξαν τον ΣΥΡΙΖΑ 2- που τις απερριψε όπως έκαναν και οι προηγούμενοι...ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ας αξιοποιήσουμε τις βουλευτικές εκλογές για να δυναμώσει η πάλη για τη μόρφωση και τη ζωή των παιδιών μας και να καταδικαστουν όλα τα άλλα κόμματα που θέλουν η Παιδεία να δίνεται ανάλογα με την τσέπη.

Τους δοκίμασες...

ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια