Εντοπίστηκαν προβλήματα στα πόθεν έσχες δυο υπουργών και δυο βουλευτών

13-10-2015















 Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα τέσσερις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης δυο νυν υπουργών της κυβέρνησης και δυο βουλευτών –ενός πρώην και ενός νυν.

Οπως μετέδωσε το MEGA, ο πρώτος φάκελος αφορά υπουργό που επί τρία συνεχή έτη είχε «ξεχάσει» να δηλώσει ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ, το οποίο δήλωσε φέτος με συμπληρωματική δήλωση στο πόθεν έσχες του.

Ο δεύτερος φάκελος αφορά μετοχές κυβερνητικού στελέχους σε ιδιωτική εταιρεία.
Υπάρχουν επίσης δύο φάκελοι για νυν και πρώην βουλευτές. Ο ένας εξ αυτών σχετίζεται με πρώην βουλευτή, ο οποίος έχει φορολογικές εκκρεμότητες που πρέπει να ελεγχθούν από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για τα «πόθεν έσχες» και ο δεύτερος βουλευτή φέρεται να έχει αρκετά «κενά» στο πόθεν έσχες του.

Σύμφωνα με την τέως πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Δέσποινας Χαραλαμπίδου, η οποία δεν είναι πλέον βουλευτής (συμμετέχει στην Λαϊκή Ενότητα) όντως είχαν εντοπιστεί τέσσερα «πόθεν έσχες» με «προβλήματα». Οπως δήλωσε η ίδια, «παρέλαβα από την προηγούμενη επιτροπή μια σειρά από εκκρεμότητες που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης και ήδη εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ορκωτούς λογιστές».

Επίσης, σημείωσε ότι κατά την προεκλογική περίοδο «εξετάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις υπόχρεων με προβληματικά πόθεν έσχες». Μάλιστα δήλωσε ότι θα ενημερώσει σχετικά τη νέα επιτροπή που θα συγκροτηθεί ώστε να εξεταστούν με τον καλύτερο τρόπο οι συγκεκριμένες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.


Πηγή:www.tanea.gr

Σχόλια