Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Εurogroup - Απορρίφθηκε η παράταση προγράμματος

30-6-2015
 Περίπου μια ώρα διήρκησε η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ενώ οδεύουμε σε νέα συνδρίαση αύριο.
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν δίνουν παράταση του παλιού προγράμματος και δεν εγκρίνουν κούρεμα χρέους επί του παρόντος προγράμματος.

Σημειώνεται ωστόσο πως το ελληνικό αίτημα για αναδιάρθρωση χρέους, εντάσσεται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για νέα χρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Η ένταξη στο νέο πρόγραμμα, που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, θα συζητηθεί σε αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ στη σύσκεψη με τον Αλέξη Τσίπρα συμμετέχουν στελέχη της κυβέρνησης.


Λίγη ώρα νωρίτερα, ο έλληνας Πρωθυπουργός είχε αποστείλει επιστολή, ζητώντας νέο δάνειο και υπογραμμίζοντας την ασφυκτική οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα:

Η Ελληνική Δημοκρατία αντιμετωπίζει επείγοντα καιπιεστικά χρηματοδοτικά προβλήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2015 και για όλο το 2016.

Δεν δόθηκαν δόσεις από το δεύτερο πρόγραμμα, από τον Ιούλιο του 2014

Η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές

Το πρόγραμμα λήγει στις 30 Ιουνίου και το αίτημά μας για μία παράταση εν μέσω διαπραγμάτευσης δεν έγινε δεκτό

Ο ELA δεν αυξήθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ήταν απαραίτητοι για να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην Ευρωζώνη. 


 Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016. Στην επιστολή επισυνάπτεται πίνακας με τις πληρωμές που θα πρέπει να καλύψει η χώρα έως και το 2017, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 29,1 δισ. ευρώ.
Συγκεκριμένα παρατίθενται οι οφειλές της Ελλάδας το υπόλοιπο του 2015, το 2016 και το 2017 (εξαιρουμένων εντόκων γραμματίων και ρέπος) οι οποίες είναι ύψους 12,335 δισ., 7,191 δισ. και 9,619 δισ. ευρώ αντίστοιχα.


Πηγή:www.usay.gr

Έντονη ανησυχία στον τραπεζικό κλάδο για τα διαθέσιμα σε ρευστό

30-6-2015

 Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις ανώτατων στελεχών του τραπεζικού κλάδου σχετικά με τα διαθέσιμα χρήματα που υπάρχουν στις τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ανώτατα αυτά στελέχη διαμηνύουν πως είναι απίθανο να συνεχίζουν να έχουν χρήματα τα ΑΤΜ μέχρι την Κυριακή.

Για τον λόγο αυτό πρότειναν ήδη προς την κυβέρνηση να «ρίξει» το πλαφόν στο όριο των αναλήψεων και αυτό γιατί είναι πολύ πιθανό σύντομα τα ΑΤΜ να ξεμείνουν από ρευστό!

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το όριο είναι στα 60 ευρώ, ενώ ήδη υπάρχουν πολλά Αυτόματα Μηχανήματα Ανάληψης που «στέρεψαν» από χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και δίνουν μόνο χαρτονομίσματα των 50.


Πηγή:www.newsbeast.gr

ΘΗΒΑ:Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΕΝΔΟΞΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!

30-6-2015


 ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος , στο Παρεκκλήσι των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων τού Κυρίου , τής Ενορίας τού Αγίου Γεωργίου Θηβών , Χοροστατούν τος για πρώτη φορά τού Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου με την συμμετοχή Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής , επικεφαλής των οποίων ήταν ο Εφημέριος τής Ενορίας Πανοσιολογιότατος Πατέρας Νικόδημος .


 Οι πιστοί προσκύνησαν την Θαυματουργή Εικόνα των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων , αλλά και την Τίμια Κάρα του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκά των Θηβών πού περιείχε Τμήμα Λειψάνου , Τμήμα Μαρμάρου από την Λάρνακα του , και Χώμα από το Ιερό Μνήμα του , παίρνοντας Ευλογία και Δύναμη , αυτή την δύσκολη εποχή πού η Ελλάδα μας δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα .
*** Τίμησαν με την παρουσία τους την Θρησκευτική Εορτή ο Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ιουλία Κοντού .ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΕΝΔΟΞΟΥΣ 12 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ !!!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Χωρίστηκε στα δυο το Μαξίμου για τη συμφωνία

30-6-2015

 Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών μέχρι το βράδυ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει δημιουργηθεί διάσταση απόψεων, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το newsbeast.gr αναφορικά με την στρατηγική και τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης. Η μία πλευρά προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα να πάρει τη συμφωνία που του δίνει ο Ζαν Κ. Γιούνκερ και να φύγει άμεσα για Βρυξέλλες.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που του ζητάνε να μην προχωρήσει ακόμη σε συμφωνία και να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα για να υποχωρήσουν περισσότερο οι δανειστές. Παρόλα αυτά και οι δύο πλευρές δεν λένε στον πρωθυπουργό να επιμείνει στο όχι, αλλά να προχωρήσει σε συμφωνία.


Πηγή:www.tribune.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Μέτρα πρόληψης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.

30-6-2015


Θήβα 29/6 /2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δήμος Θηβαίων :
Μέτρα πρόληψης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.


Ποιες αίθουσες θα ανοίξουν για το κοινό σε περίπτωση καύσωνα.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.

Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.

Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.

Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.

Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:

1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).

2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.

3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:

• Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.

• Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.

• Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.

4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).

5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.

6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:

• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών

• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες,
πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.

• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Συγκεκριμένα:

• Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ειδικά των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

• Επίσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας από αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.10), το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει την ΔΥΓ2/Γ.Π.οικ.3191/14.1.14 (ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1) εγκύκλιο με συστάσεις προς το κοινό, οι οποίες σε περίπτωση υπέρβασης ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου (http://www.moh.gov.gr/artides/news/3005-systaseis-gia-thn- atmosfairikh-rypansh).

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων σε περίπτωση καύσωνα θα διαθέσει στο κοινό τους ακόλουθους κλιματιζόμενους χώρους:

• Δημοτική Ενότητα Θήβας:

Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ.Μπέλου 1) και ΚΑΠΗ Θήβας ( Επαμεινώνδα 137)

• Δημοτική Ενότητα Βαγίων:

Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων και ΚΑΠΗ Βαγίων

• Δημοτική Ενότητα Πλαταιών:

Δημοτικό Κατάστημα Καπαρελλίου και Πνευματικό Κέντρο

• Δημοτική Ενότητα Θίσβης

Δημοτικό Κατάστημα Δομβραίνας και Πνευματικό Κέντρο


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Αποκλειστικό: Πρωτοβουλία-πρόταση Γιουνκέρ για άρση του αδιεξόδου στα χέρια του Τσίπρα απόψε

30-6-2105
 Νέα προσπάθεια γίνεται από τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος προσφέρει νέα πρόταση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με στόχο την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και την άρση τoυ αδιεξόδου.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει να γίνει δεκτή η πρόταση των θεσμών που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, με τουλάχιστον μία αλλαγή, πιθανώς για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Στόχος είναι να υπάρξει υποστήριξη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σκοπός της νέας προσφοράς των Βρυξελλών είναι να συγκληθεί ένα έκτακτο Eurogroup σήμερα Τρίτη, πριν από τα μεσάνυχτα (οπότε και λήγει το ελληνικό πρόγραμμα), ώστε να υιοθετήσει μία ανακοίνωση που θα κάνει αναφορά στο χρέος και πιο συγκεκριμένα ότι η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012 θα εφαρμοστεί τον Οκτώβριο του 2015, σε συνεργασία με τον ESM.

To Eurogroup θα προσφέρει μία τεχνική παράταση στο πρόγραμμα της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ή με κάποιο ισοδύναμη ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν, βέβαια, αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της Ελλάδας με τους θεσμούς...


Πηγή:newpost.gr

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

Η ΛΑΜΟΓΙΑ που έκαναν για μπει το ΟΧΙ πρώτο στο δημοψήφισμα

29-6-2015

 Η αντιστροφή της σειράς του ΝΑΙ και του ΟΧΙ στο ψηφοδέλτιο για το δημοψήφισμα... εγείρει σειρά ερωτημάτων για τη σκοπιμότητα της αλλά και κατ όρισμένους για την νομιμότητα της.


Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 4023/2011, «το εκλογικό σώμα εκφράζει την προτίμηση του σε έντυπο ψηφοδέλτιο με τη χρήση των όρων ΝΑΙ ή ΟΧΙ ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο καθορίζει η Ολομέλεια της Βουλής στην απόφαση της για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος».

Στην αναφορά του νόμου προηγείται το «ναι» και έπεται το «όχι».

Ωστόσο τα ξημερώματα της 28ης Ιουνίου η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ανέγνωσε στην Ολομέλεια το ερώτημα του δημοψηφίσματος με βάση την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου οποία προηγήθηκε το ΟΧΙ από το ΝΑΙ «Όσοι απορρίπτουν την πρόταση ψηφίζουν «δεν εγκρίνεται ή ΟΧΙ». Όσοι συμφωνούν ψηφίζουν «εγκρίνεται ή ΝΑΙ» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου και ακολούθησε η ψηφοφορία.

Ουδείς από την αντιπολίτευση μέσα στο κλίμα έντασης που επικρατούσε αντελήφθη ώστε να εγείρει ζήτημα ότι η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε υπέρ της αντιστροφής της σειράς του «ναι» και του «όχι» στο ψηφοδέλτιο.

Ορισμένοι νομικοί κύκλοι θέτουν το ερώτημα αν ο νόμος ισχύει όταν το ερώτημα είναι «ναι ή όχι» και αν η Ολομέλεια της Βουλής μπορεί να αλλάξει τη σειρά εφόσον υπάρχουν ερωτήματα με πιο σύνθετες απαντήσεις.


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΚΚΕ:ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

29-6-201
5 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας είναι εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, φορτώνοντας το λαό με επιπλέον προβλήματα από τα ήδη οξυμμένα που έχει και βιώνει.

Εκβιαστές του λαού είναι τόσο οι ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ όσο και η κυβέρνηση που θέτει ψεύτικα διλήμματα στο λαό και μάλιστα σε συνθήκες καλλιέργειας κλίματος φόβου το οποίο ενισχύει με τις ενέργειές της και η ίδια η κυβέρνηση.

Προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, γι’ αυτό πρέπει να διασφαλιστεί η πλήρης είσπραξη του συνόλου των μισθών και των συντάξεων από τους δικαιούχους καθώς και το δικαίωμα ανάληψης από τους μικροκαταθέτες.

Ο λαός να απορρίψει τους εκβιασμούς, να σηκώσει ανάστημα και να στηρίξει με τον αγώνα και την επιλογή του στο δημοψήφισμα την πρόταση του ΚΚΕ:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΘΗΝΑ 28/6/2015

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Ανοικτά υποκαταστήματα της Εθνικής για καταβολή συντάξεων σε Άμφισσα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα και Χαλκίδα

29-6-2015
 Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Τράπεζα τα 70 καταστήματα σε διάφορα σημεία της χώρας τα οποία θα καταβάλλουν συντάξεις και θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Τα καταστήματα αυτά που λειτουργούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της περιφέρειας θα παραμείνουν ανοικτά μέχρι τις 6.00 το απόγευμα, με επιμήκυνση του ωραρίου συναλλαγών κατά 3,5 ώρες.


Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα λειτουργήσουν σε Άμφισσα, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα και Λιβαδειά.

Τα 70 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας

1 40 ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Αιόλου 86

2 75 ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ Λεωφ. Μαραθώνος 87

3 80 ΟΔ.ΣΤΑΔΙΟΥ 38 ΑΘΗΝΑΙΩΝ Σταδίου 38

4 104 ΠΛ.ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Καρ. Σερβίας 6

5 105 ΑΙΓΑΛΕΩ ΑΙΓΑΛΕΩ Ιεράς Οδού 310 &Σούτσου

6 111 ΟΔ.ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Αχαρνών 165

7 121 ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Α. Μεταξά 13

8 137 ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ελ. Βενιζέλου 132

9 140 ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ Βασ. Κωνσταντίνου 88

10 141 ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Κηφισίας 273 & Ανδριανού

11 153 Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Ελ. Βενιζέλου 35

12 157 ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευτυχίδου 45

13 164 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Εθνάρχου Μακαρίου 52 & Αρκαδίας

14 178 ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Πλ. Ελευθερωτών

15 180 ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ηρώων Πολυτεχνείου 8 & Γιαβάση 2

16 188 ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Γρ. Λαμπράκη & Ταξιαρχών 89

17 190 ΛΕΩΦ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως 3

18 193 ΝΙΚΑΙΑΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ Γρεβενών 10 & Αντιόχειας

19 194 ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Λεωφ. Δημοκρατίας 33

20 200 ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Λεωφ. Δημοκρατίας 13 & Μ. Μπότσαρη

21 201 ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΥ Ιάσονος 50

22 205 ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Λ. Ικάρου & Καζαντζίδη

23 210 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ι.Δραγούμη 11 & Μητροπόλεως

24 211 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βασ. Όλγας 195

25 215 ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Ι. Δραγούμη 1

26 220 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Αριστομένους 25 & Νικηταρά 1

27 225 ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Πλ. Τριών Συμμάχων

28 258 ΟΔ. ΧΟΡΤΑΤΖΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Κουντουριώτου 129-131 & Χορτάτζη

29 303 ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Π. Σούλου 6

30 304 ΑΙΓΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Μητροπόλεως 1 & Κλεομ. Οικονόμου

31 306 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Λεωφ. Δημοκρατίας 240

32 312 ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΔΕΛΦΩΝ Ι.Σ. Γάτου & Θόαντος

33 315 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Σιτεμπόρων 14

34 316 ΑΡΤΑΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Πλ. Κιλκίς

35 325 ΒΕΡΟΙΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Μητροπόλεως 63

36 331 ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ Ταλιαδούρη 4 & Καραϊσκάκη

37 337 ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ Μεγ. Αλεξάνδρου 32

38 340 ΕΔΕΣΣΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ Πλ. Ελευθερίας 1

39 347 ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Εθν. Αντιστάσεως 24

40 350 ΘΗΒΑΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Πινδάρου 94

41 359 ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Αβέρωφ 4

42 368 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

43 372 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 11ης Νοεμβρίου 27

44 373 ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ειρήνης 5

45 374 ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ευγενίου Βουλγάρεως 63

46 376 ΚΙΛΚΙΣ ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 167

47 377 ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Π. Μελά 1

48 378 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Ορφέως & Θησέως 1

49 379 ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ Εθν. Αντιστάσεως 7

50 396 ΛΑΜΙΑΣ ΛΑΜΙΕΩΝ Καποδιστρίου 1

51 397 ΛΑΡΙΣΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Αλ. Παπαναστασίου 48

52 398 ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Μπουφίδου 2

53 399 ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ι. Μελά 87

54 415 ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ Κουντουριώτη 29

55 421 Ν. ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ Δ. Τζαβούρα 9

56 427 ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δερβενακίων & Μπουμπουλίνας

57 435 ΞΑΝΘΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Κονίτσης 13

58 448 ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ελ. Βενιζέλου 1

59 451 ΠΥΡΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥ Πλ. Σ. Καράγιωργα

60 461 ΡΟΔΟΥ ΡΟΔΟΥ Πλ. Κύπρου

61 465 ΣΕΡΡΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Πλ. Ελευθερίας

62 468 ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ Λεωφ. Κ. Παλαιολόγου 106

63 477 ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 28ης Οκτωβρίου 13

64 484 ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Μεγ. Αλεξάνδρου 28

65 488 ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Ελ. Βενιζέλου 9

66 489 ΧΑΝΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ Τζανακάκη 1

67 490 ΧΙΟΥ ΧΙΟΥ Κανάρη 8

68 614 ΕΠΙΧ/ΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Λεωφ. Κηφισίας 178 & Αγησιλάου

69 667 ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου 105 & Σιατοπούλου 2

70 721 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Λεωφ. Μεσογείων 1 & Βασ. Σοφίας


Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ & ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΗΒΑΣ_Αναβάλλεται το μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα

29-6-2015 Ένωση                                            Φίλοι
 Μικρασιατών
Θήβας                                              Παραδοσιακής  
                                                       Μουσικής Θήβας
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναβάλλεται το μουσικό αφιέρωμα στο μεγάλο δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα


Φίλες και φίλοι

Το μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στο ανοιχτό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” στο Μοσχοπόδι Θηβών, αναβάλλεται.

Η απόφασή μας αυτή ήρθε μετά τις ραγδαίες εξελίξεις για την οικονομία και την πατρίδα μας, σεβόμενοι απόλυτα την αγωνία όλων μας. Γνωρίζετε ότι σκοπός και μέλημά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών και συμπατριωτών μας μέσα από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις. Η συνεργασία μας και το αποτέλεσμα από προηγούμενες εκδηλώσεις (Τσιτσάνης, Βαμβακάρης, Βυζαντινά Τραγούδια κα) είχαν απήχηση και επιτυχία, όμως κρίναμε ότι η ψυχολογία και η συγκέντρωση των συμπολιτών μας αυτές τις κρίσιμες ώρες δεν θα τους επιτρέψουν να απολαύσουν την προσπάθεια και τον κόπο που κατέβαλλαν όσοι προετοίμασαν για αυτή την εκδήλωση.

Με την ελπίδα σύντομα να επέλθει ηρεμία, θα επαναπρογραμματίσουμε την εκδήλωση – αφιέρωμα στον σπουδαίο δημιουργό Γιώργο Ζαμπέτα.

Με εκτίμηση
τα Δ.Σ.
των Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής
Θήβας

&
 Ένωσης Μικρασιατών Θήβας


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

29-6-2015
 Διαβάστε που θα πάνε τα επιτόκια, οι τιμές των προϊόντων, οι μισθοί και οι συντάξεις στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ. Από τα επακόλουθα του σεναρίου της δραχμής είναι να »ανέβουν» τα επιτόκια κατά 40%, ο πληθωρισμός 50% και το εξωτερικό χρέος στο 200% του ΑΕΠ, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών και ξένων οίκων.

Αν πάμε σε δραχμή, τότε αυτή αυτόματα θα υποτιμηθεί απέναντι στο ευρώ –και σε όλα τα……
υπόλοιπα νομίσματα ασφαλώς- κατά περίπου 70% έως 100% σε πρώτη φάση και θα συνεχίσει να υποτιμάται μέχρι τη σταθεροποίηση της οικονομίας Πως μια υποτίμηση της τάξης του 100% θα επηρεάσει τη ζωή των Ελλήνων.

1.Οι μισθοί και οι συντάξεις, τα κάθε είδους επιδόματα εξανεμίζονται άμεσα καθώς το 80% των καταναλωτικών προιόντων, το καλάθι της νοικοκυράς, είναι εισαγόμενα και επομένως οι τιμές τους θα διπλασιαστούν.

Ετσι, ο νέος δραχμικός μισθός και σύνταξη θα μπορεί να αγοράζει τις μισές ποσότητες αγαθών σε σχέση με αυτές τις ποσότητες που αγόραζε προηγουμένως. Σαν παράδειγμα η τιμή της βενζίνης θα είναι το δραχμικό ισοδύναμο των 4 ευρώ το λίτρο.

Δεύτερο παράδειγμα.Η σημερινή σύνταξη των Ευρώ 300 θα γίνει το δραχμικό ισοδύναμο σε αγοραστική αξία των σημερινών 150 ευρώ ενώ ο σημερινός μισθός αγοραστικής αξίας 1000 ευρώ θα ισοδυναμεί με μισθό αγοραστικής αξίας 500 ευρώ.


Οι τιμές ηλεκτρικού, θέρμανσης κλπ θα διπλασιαστούν καθώς οι πρώτες υλες εισάγονται.

2. Οι σημερινοί δανειολήπτες:
(α) αν έχουν δυνατότητα να κρατήσουν τα δάνεια τους σε Ευρώ θα πρέπει με καινούργιο εισόδημα αξίας μόνον 50% του προηγούμενου τους εισοδήματος που συνεχώς θα μειώνεται καθώς η δραχμή θα διολισθαίνει, να εξυπηρετούν το δάνειο που θα είναι σταθερής αξίας – αυτό θα σημάνει την αδυναμία εξυπηρέτησης μεγάλου αριθμού δανείων ή
(β) αν το δάνειό τους μετατραπεί σε δραχμές τα επιτόκια που θα χρεώνονται θα είναι της τάξης του 40%, δηλαδή το βάρος του χρέους του πολλαπλασιάζεται με το ίδιο αποτέλεσμα όσον αφορά την δυνατότητα εξυπηρέτησης τους.

3. Οι αξίες των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού νοικοκυριού και επιχείρησης θα μειωθούν στο μισό. Ετσι, όσοι αποπληρώνουν ένα δάνειο 100,000 ευρώ η αξία του περιουσιακού στοιχείου που αγόρασαν με αυτό το δάνειο θα είναι ίση με 50,000 ευρώ.

4. Οι τιμές των ελάχιστων ελληνικών προιόντων και υπηρεσιών – τουρισμός- που εξάγονται στο εξωτερικό θα μειωθούν και έτσι τα προιόντα μας θα γίνουν ανταγωνιστικά αλλά για να διατηρήσουμε τη σημερινή αξίας εξαγωγών πρέπει να πουλάμε πολλαπλάσιες ποσότητες.

5. Πληθωρισμός της τάξης του 50% σημαίνει ότι γιά πολλά χρόνια οι τιμές θα κυνηγούν τους μισθούς – και αντιστρόφως – σε ένα ανοδικό ανεξέλεγκτο σπιραλ μέχρι να χρειαζόμαστε εκατομμύρια για να αγοράσουμε ένα μάτσο μαιντανό.

6. Η αξία το Ακαθάριστου Εθνικού Προιόντος μας θα μειωθεί στη μέση και η αξία του δημόσιου χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ επομένως θα διπλασιαστεί.

7. Αποκλεισμός από τις χρηματοπιστωτικές αγορές για το μεσοπρόθεσμο μέλλον και μόνη διέξοδος χρηματοδότησης της οικονομικής δραστηριότητας η εκτύπωση πληθωριστικού χρήματος.


Πηγή:newsit

Γιούνκερ ΤΩΡΑ: Αισθάνομαι προδομένος

29-6-2015


 "Στην Ευρωζώνη υπάρχουν 19 δημοκρατίες και όχι μία ή 18...
Δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι. Είτε νικάμε όλοι μαζί, είτε χάνουμε όλοι μαζί", είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

"Οι διαφωνίες πήραν πολύ δραματικές διαστάσεις. Ακούμε αναφορές για τελεσίγραφα, για απειλές. Ποιος είναι όμως μπλεγμένος σε αυτό; Από πού έρχονται οι απειλές;"


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΡΔΗΝ: Συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του εθνομηδενιστικού νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια

27-6-2015
 Συλλογή υπογραφών για την απόσυρση του εθνομηδενιστικού νομοσχεδίου για την Ιθαγένεια
To νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια, που συζητείται και ψηφίζεται αυτές τις μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, μέσα στη σύγχυση της διαπραγμάτευσης για το χρέος και τα μνημόνια −γεγονός που είναι προσχεδιασμένο−, δεν αφορά μόνον στα δικαιώματα των νεοεγκατεστημένων πληθυσμών στη χώρα μας, όπως ισχυρίζονται οι εισηγητές του. Επί της ουσίας, ο Κώδικας Ιθαγένειας προσδιορίζει τη σύνθεση αυτής της χώρας, το πώς συγκροτείται το εθνικό σώμα: Είναι ένα ζήτημα που αφορά τα θεμέλια της ελληνικής πολιτείας, καθώς, δι’ αυτού, οι τριακόσιοι της Βουλής, και κατ’ εξοχήν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούν να αποφασίσουν τη μελλοντική σύνθεση της εθνικής μας κοινότητας για τις επόμενες δεκαετίες, χωρίς ο ελληνικός λαός να έχει πάρει χαμπάρι τί γίνεται, βυθισμένος μέσα στα προβλήματά του.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο πάσχει σε δύο θεμελιώδη, κεντρικά προβλήματα. Πρώτον, εμφορείται από έναν «θεσμικό εθνομηδενισμό», υπό την έννοια ότι καθιερώνει μια διαδικασία απόδοσης της Ιθαγένειας βάσει τυπικών, γραφειοκρατικών προσόντων, αφαιρώντας έτσι το εθνικό και πολιτιστικό της βάθος. Έτσι, η ένταξη στην εθνική κοινότητα δεν θα προσδιορίζεται με κριτήρια την ουσιαστική ενσωμάτωση στην κουλτούρα αυτού του λαού ή την πραγματική συμφωνίαμε τα «κοινά συμφωνηθέντα» που μας συγκροτούν σε ανεξάρτητη και αυτόνομη Πολιτεία.

 Και αυτό την ίδια στιγμή που η ελληνική εκπαίδευση στενάζει κάτω από την κυριαρχία ενός «εκπαιδευτικού εθνομηδενισμού», ο οποίος αποσκοπεί στο να αποψιλώσει την Παιδεία μας από την ιδιαίτερη πολιτιστική μας ταυτότητα. Έτσι, υπό το πρόσχημα των δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών που εγκαθίστανται στη χώρα μας, προωθούν την αποεθνικοποίηση της έννοιας του πολίτη και τη διάλυση της εθνικής μας κοινότητας. Δεύτερον. Το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια είναι αναχρονιστικό και ταυτόχρονα ανεδαφικό. Διότι δεν λαμβάνει διόλου υπ’ όψιν τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η Ελλάδα αλλά και η ευρύτερη περιοχή. Αγνοεί τη δημογραφική κρίση και τη γενικευμένη «έξοδο» των νεώτερων γενεών από τη χώρα. Αγνοεί το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ένα από τα θερμά επίκεντρα της μεγαλύτερης μετακίνησης πληθυσμών στην ανθρώπινη ιστορία, και αντιμετωπίζει ροές ανθρώπων που προέρχονται από περιοχές που ελάχιστη σχέση έχουν με τη δική μας πολιτιστική παράδοση. Έτσι, καθώς εισάγει την ιδεολογική αρχή της αποεθνικοποίησης, υπονομεύει κάθε προστατευτική δικλείδα που διαφυλάσσει την ελληνική κοινωνία από τη διολίσθηση στη χοάνη του πολέμου των πολιτισμών, ο οποίος σοβεί στην Βόρεια/Κεντρική Αφρική, στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας; Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, ο Κώδικας της Ιθαγένειας παρέχει τη θεσμική βάση έτσι ώστε η ελληνική κοινωνία να μετεξελιχθεί, σε μία ή δύο δεκαετίες, από χώρα που χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό πολιτισμικής και εθνοτικής συνοχής, σε έναν χώρο-πολυπολιτισμική Βαβέλ, κατακερματισμένο από τους εθνο-θρησκευτικούς φατριασμούς, που θα λειτουργεί ως «κυματοθραύστης» των ρευμάτων ανθρώπινης εξαθλίωσης, τα οποία χτυπούν την πόρτα της αποικιοκρατικής –και γι’ αυτό ευημερούσας– Δύσης. Η εξέλιξη αυτή θα ενταφιάσει οριστικάτις προοπτικές αυτοκυβέρνησης και αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού, ενώ θα επιταχύνει την έξοδο του υψηλής ειδίκευσης εγχώριου δυναμικού και την αντικατάστασή του από το ξένο, φτηνό, ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό. Γεγονός που επιβεβαιώνει η δυνατότητα εγκαθίδρυσης Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, όπου οι νεοεισερχόμενοι πληθυσμοί θα εκτελούν τη «θητεία» τους σε ζώνες παροξυστικής εκμετάλλευσης.

Αν μάλιστα σε όλα αυτά προστεθεί το γεγονός πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη μόνιμη επιθετική παρουσία του τουρκικού νεο-οθωμανισμού, ο οποίος οργανώνει και προωθεί την «αποστολή» των μεταναστευτικών ρευμάτων στην Ελλάδα, έτσι ώστε σύντομα να εμφανιστεί μουσουλμανικό φιλοτουρκικό κόμμα −όπως έχει συμβεί στη Βουλγαρία−, γίνεται ακόμα μεγαλύτερος ο κίνδυνος που ενέχει αυτό το νομοσχέδιο, που θα έπρεπε να αποκαλείται νομοσχέδιο της απο-εθνικοποίησης του ελληνισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να θεσμοθετήσει αυτό το «μνημόνιο Ιθαγένειας», που θα κρίνει το μέλλον της σύστασης ελληνικού λαού και ελληνικής Πολιτείας, με συνοπτικές διαδικασίες και «χείρα βοηθείας» από κόμματα της αντιπολίτευσης, που κατά τα άλλα στηλιτεύει υποκριτικά ως «θανάσιμους αντιπάλους». Και αυτό για να χρυσώσει το χάπι της αποδοχής των νέων μνημονίων στην εθνομηδενισττική πτέρυγα των βουλευτών του. Στην πραγματικότητα, η σοβαρότητα των ζητημάτων που διευθετούνται απαιτεί ένα δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη του Κώδικα της Ιθαγένειας. Διότι, σε μεγάλο βαθμό εν κρυπτώ, και βάσει μιας αυτοκτονικής αντίληψης που ορίζει ότι ο οικοδεσπότης πρέπει να γκρεμίσει τα ντουβάρια και το ταβάνι της οικίας του προκειμένου να υποδεχθεί τον φιλοξενούμενο, αποφασίζει για το μέλλον αυτού του λαού. Υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα ως μια ανοιχτή κοινωνία. Ο Κώδικας της Ιθαγένειας προκρίνει ένα σενάριο ισοπεδωμένης κοινωνίας και εισάγει τις νομικές τυπικές προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει ένα ακόμα Fail State (ρημαγμένο κράτος), στη μακρά λίστα της επικράτειας του χάους που τείνει να καλύψει τεράστιες εκτάσεις του πλανήτη μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τον ελληνικό λαό σε εγρήγορση έτσι ώστε να κινητοποιηθεί για την απόρριψη αυτού του εθνομηδενιστικού νομοσχεδίου και να απαιτήσει την απόφαση επί του θέματος με δημοψήφισμα.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: "ΟΧΙ" από την Ευρώπη σε παράταση της διαπραγμάτευσης - Στον αέρα η χώρα...

27-6-2015
 Σύμφωνα με τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, η συνεδρίαση του Euroworking Group είχε δραματική κατάληξη για την Ελλάδα. Οπως αποφασίστηκε, η... παράταση του ελληνικού προγράμματος μέχρι το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά το χθεσινό διάγγελμά του απορρίφθηκε.

Αυτό ουσιαστικά αφήνει τη χώρα μας στον «αέρα» από την Τρίτη 30η Ιουνίου που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα.

Οπως έγινε γνωστό, οι θεσμοί αποσύρουν την πρόταση που είχαν θέσει στο Eurogroup αφήνοντας χωρίς περιεχόμενο το δημοψήφισμα. Ο λόγος τώρα περνάει στο Eurogroup, το οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, παίρνοντας της σκυτάλη από τα τεχνικά κλιμάκια.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Βοιωτία: Η φωτιά σβήστηκε αμέσως

27-6-2015 Η μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής που ρίχτηκε γρήγορα στη μάχη με τη φωτιά, έφερε αποτελέσματα...

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στο Άρμα και την Ασωπία . Οι πυροσβέστες εκτιμούσαν το μεσημέρι, ότι γρήγορα θα τη θέσουν υπό έλεγχο...

Το σήμα για τη φωτιά, έφτασε στην Πυροσβεστική στις 13:25 και στο σημείο πήγαν 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες.

Η φωτιά έκαψε χαμηλη βλάστηση σε αγροτοδασική περιοχή...


Πηγή:viotianews.gr

Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015

Ερώτηση Θ.Σκούμα: Αποζημίωση πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Δ.Δ. Βαγίων του Δήμου Θηβαίων

26-6-2016
 Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Έντονα καιρικά φαινόμενα, και συγκεκριμένα μια ισχυρή νεροποντή που εκδηλώθηκε την Κυριακή 21/6/2015 είχε σαν επακόλουθο να πλημμυρίσει πάλι η έκταση της περιοχής του Βαρυκού του Δ.Δ. Βαγίων του Δήμου Θηβαίων. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν καταστραφεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με καλαμπόκι, βαμβάκι και νωπά προϊόντα. Η καλλιεργητική περίοδος των αγροτών έχει τεράστιες απώλειες λόγω και των προηγούμενων έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή πριν από λίγους μήνες.

Καθίσταται προφανές, ότι απαιτείται κατεπείγουσα επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;
25/06/2015

Ο ερωτών Βουλευτής
Σκούμας Αθανάσιος


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...

26-6-2015

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ...

Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες,... ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο». Τονίζουν, δε: «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».

Το δε δημοσιονομικό πρόγραμμα που απαιτούν οι δανειστές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανακυκλώνει το φαύλο κύκλο της λιτότητας.

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας είναι 50-50. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές κατέθεσαν πρόταση για 5μηνη παράταση της ισχύουσας συμφωνίας -μέχρι το Νοέμβριο του 2015- με παράλληλη χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ.ευρώ.

Πληροφορίες λένε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα και πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται πίσω στην Ελλάδα περίπου στις 19:00 το απόγευμα.
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να είναι πλήρης η σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί που βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος αυτή την ώρα επισκέπτεται το Μαυροβούνιο για επίσημη επίσκεψη.

Πηγή:fimotro.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Προσωρινά αποτελέσματα αιτήσεων προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

26-6-2015

 Λιβαδειά, 26 Ιουνίου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προσωρινά αποτελέσματα αιτήσεων του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης του ν. 4320/2015 και διαδικασία υποβολής ενστάσεων Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης για τις Παροχές του ν. 4320/2015 (Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, Επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης, Επιδότηση σίτισης).

 Οι πολίτες που έχουν υποβάλλει αίτηση μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Δήμου Λεβαδέων. Για τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων στους πίνακες αναγράφεται αντί ονοματεπώνυμου ο μοναδικός κωδικός αριθμός της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και το αποτέλεσμα (εγκρίθηκε- απορρίφθηκε ανά παροχή). Όσοι πολίτες έχουν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λάβουν και προσωποποιημένη πληροφόρηση στη διεύθυνση αυτή.

Για τις περιπτώσεις των απορριφθεισών αιτήσεων προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής Αίτησης Επανεξέτασης επί του συγκεκριμένου λόγου απόρριψης που αναφέρεται στα αποτελέσματα, η οποία υποβάλλεται στα ΚΕΠ έως και την Παρασκευή 3-7-2015.

Στην αίτηση επανεξέτασης που εκτυπώνεται από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, δύναται να προσκομιστεί κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει την πραγματική του κατάσταση και αποδεικνύει ότι δικαιούται την παροχή.

Αίτημα επανεξέτασης δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί για τις περιπτώσεις που η παροχή δεν εγκρίθηκε λόγω εφαρμογής κριτηρίων προτεραιότητας. Τα αιτήματα επανεξέτασης (οι ενστάσεις) με τα συνημμένα σε αυτά δικαιολογητικά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να μετά την επανεξέτασή τους να οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Πόσα εκατομμύρια ευρώ δάνειο ζητάει ο Σκουρλέτης για να πληρώσει συντάξεις;

26-6-2015

 Σε δάνειο από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης... Τραπεζοϋπαλλήλων, ύψους 150 εκατ. ευρώ, αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση, με απόφαση του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη, και τα «δανείζει» στο ΙΚΑ, έτσι ώστε να πληρωθούν εγκαίρως οι συντάξεις του Ταμείου.

Η απόφαση του κ. Σκουρλέτη προβλέπει τα εξής:

1. Χορήγηση έντοκου δανείου ύψους έως εκατόν πενήντα εκατομμύρια (150.000.000,00) ευρώ, από το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) προς το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

2. Το δάνειο χορηγείται μέσα στο πλαίσιο των όρων και προϋποθέσεων που ορίζεται για το σκοπό αυτό από τις διατάξεις της παρ.9 του άρθρ. 4 του Ν.3586/2007 "Θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων και αξιοποίησης της περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης" (ΦΕΚ Α΄, 151), όπως αυτές αντικαταστάθηκαν από τις διατάξεις της παρ. Γ΄ του άρθρ.46 του Ν.3863/2010 "Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα και συναφείς διατάξεις, ρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις" (ΦΕΚ Α΄, 115).

3. Το δάνειο θα αποπληρωθεί από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ, εντόκως, στον Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων, η δε διάρκεια του ορίζεται από 26/06/2015 έως 30/06/2015.

4. Το επιτόκιο, με το οποίο βαρύνεται το δάνειο, αντιστοιχεί με το ποσοστό απόδοσης του "Κοινού Κεφαλαίου Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Ασφαλιστικών Φορέων" (Κοινό Κεφάλαιο) που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, όπως αυτό διαμορφώθηκε στο τέλος της τελευταίας διαχειριστικής χρήσης του Κοινού Κεφαλαίου. 5. Λόγω του κατεπείγοντος δίνεται εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΤΑΤ να μεταφερθεί το ανωτέρω ποσό σε λογαριασμό του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ με Ν. 549003-05 και IBAN GR 79 0110 0400 0000 0405 4900 305 στις 26.06.2015 και το αργότερο έως τις 13.00.

​Στην απόφαση τονίζεται ότι "δεδομένης της ανάγκης έγκαιρης καταβολής των συντάξεων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ μηνός Ιουλίου 2015 στην προβλεπόμενη ημερομηνία 29.06.2015. Το γεγονός ότι πριν την 29η Ιουνίου 2015 μεσολαβεί χρονικό διάστημα δύο αργιών (Σαββατοκύριακο) και έτσι ο κύριος όγκος των εισπράξεων του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ από ασφαλιστικές εισφορές ύψους άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ θα εισπραχθεί στις 29 και 30 Ιουνίου".​


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015

ΣΑΛΟΣ: "Μαϊμού" παπάς έπαιρνε λεφτά για να κάνει "λευκούς" γάμους!

25-6-2015 Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχει τελέσει τουλάχιστον...
ενενήντα ένα «γάμους», αμφιβόλου νομικής υπόστασης, στους περισσότερους εκ των οποίων οι «σύζυγοι» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους

Συνελήφθη στην Καισαριανή 37χρονος, ο οποίος προσποιούμενος τον ιερέα τελούσε, έναντι χρηματικής αμοιβής, γάμους μεταξύ ημεδαπών και αλλοδαπών.

O «ιερέας» κατηγορείται για τα αδικήματα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου στη χώρα και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών για κερδοσκοπία, καθώς και για πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Παράλληλα, συνελήφθη και ένας 51χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 17 Ιουνίου, όταν προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, Ελληνίδα, η οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια σύνταξης –ηλεκτρονικά- της φορολογικής δήλωσής της, διαπίστωσε ότι φέρεται παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, τον οποίο, όπως δήλωσε, ουδέποτε είχε παντρευτεί και δεν γνώριζε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 37χρονος, από κοινού με άγνωστο αριθμό συνεργών του, προσποιούμενοι τους ιερείς, με τη χρήση πλαστών σφραγίδων, σχετικών βιβλίων γάμου και εκκλησιαστικών εγγράφων, τελούσαν, έναντι αμοιβής, θρησκευτικούς γάμους, μεταξύ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως ημεδαπών, και υπηκόων τρίτων χωρών, ειδικά Αφρικανικών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την νόμιμη παραμονή στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει τουλάχιστον ενενήντα ένα «γάμους», αμφιβόλου νομικής υπόστασης, στους περισσότερους εκ των οποίων οι «σύζυγοι» δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 37χρονου, καθώς και στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα κινητό τηλέφωνο με φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, τριάντα δύο ναρκωτικά δισκία, έξι σφραγίδες αμφιβόλου γνησιότητας και δύο πλαστικές μητροπολιτικές πινακίδες, επίσης αμφιβόλου γνησιότητας.

Παράλληλα, στην κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με βιντεοληπτικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του 37χρονου, καθώς και για τη συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Aνέβηκε στο facebook αφίσα της ανεξάρτητης Θράκης! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

25-6-2015

Δημοσιογράφος ανέβασε στο facebook αφίσα της ανεξάρτητης Θράκης!

Δεν μας έφθανε ...η σημαία της Δ.Θράκης που λανσάρουν διάφοροι.

Δημοσιογράφος της τουρκόφωνης εφημερίδας της Θράκης είχε "ανεβάσει" στο facebook αφίσα που απεικονίζει τη Θράκη ...ανεξάρτητη! Δηλαδή για να μην κρυβόμαστε τουρκική! Αντιγράφουμε από τα tourkikanea.gr που εντόπισαν τη προκλητική αφίσα:

"Καθένας έχει δικαίωμα να ανεβάζει στο Facebook τις αγαπημένες του φωτογραφίες αφίσες τραγούδια κ.λ.π. Από αυτό φυσικά και δεν εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι της μειονότητας. Ένας λοιπόν εξ αυτών που μάλλον ...δεν φημίζεται για τα φιλελληνικά του αισθήματα είναι ο κ. Τζεγκίζ Ομέρ από την τουρκόφωνη εφημερίδα Μιλλέτ που βγαίνει στην Ξάνθη. Δημοσιεύουμε λοιπόν σήμερα μια από τις αφίσες που είχε στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

thracetoutkiki Αυτή τη στιγμή την έχει αφαιρέσει αλλά εμείς την είχαμε εντοπίσει για καιρό εκεί. Κρίνουμε λοιπόν σκόπιμο να την δημοσιεύσουμε διότι και οι κρίνοντες (δημοσιογράφοι) και αυτοί οι ίδιοι κρίνονται.


Πηγή:www.verikoko.net

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων

25-6-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων


Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση των ενεργειακών αποδόσεων του δημοτικού κτιρίου στη Δημοτική Αγορά (πρώην ΚΤΕΛ) στη Θήβα, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε το Μάρτιο του 2015 με την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΒΑΡΕΛΑ & ΣΙΑ ΕΕ".

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο, τμήμα της Δημοτικής Αγοράς του Δήμου Θηβαίων, που αναβαθμίζεται ενεργειακά με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις. Το κτιριακό τμήμα είναι μικτής επιφάνειας 176m2, ελεύθερο περιμετρικά σε όλες τις πλευρές του, κτισμένο το 1937.

Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο, μέσα από μια δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση στο κέλυφος και τα συστήματα, το κτίριο να καταστεί ενεργειακά αποδοτικό.

Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επιπλέον θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί, μετά το πέρας των εργασιών, το ΚΑΠΗ του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα.


Το εν λόγω υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση καταστήματος δημοτικής αγοράς του Δήμου Θηβαίων» είναι συνολικού προϋπολογισμού 132.010,20 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία το ποσό των 67.986,59 € αφορά τις επιλέξιμες παρεμβάσεις και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το υπολειπόμενο ποσό χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ. Πρόκειται για ενταγμένη για χρηματοδότηση πράξη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» συνολικού προϋπολογισμού 367.275,83 € .

Παράλληλα προχωρούν και οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στη Θήβα, υποέργο το οποίο επίσης υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» Πηγή:thivanews.blogspot.gr

«Τρύπα» 964 εκατ. ευρώ στα κρατικά έσοδα το πεντάμηνο

25-6-2015

 Υστέρηση στα καθαρά έσοδα, ύψους 964 εκατ. ευρώ, παρουσίασε το πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου ο κρατικός προϋπολογισμός. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 17,048 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 964 εκατ. ευρώ ή 5,4% έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, η υστέρηση, για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2015, έναντι του στόχου οφείλεται:

- Στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 695 εκατ. ευρώ ή 94,5%.

- Στον ΦΠΑ κατά 369 εκατ. ευρώ ή 6,4% (ειδικότερα στον ΦΠΑ λοιπών προϊόντων κατά 301 εκατ. ευρώ)

Αυξημένοι έναντι του στόχου είναι οι φόροι στην περιουσία κατά 146 εκατ. ευρώ ή 18,4% καθώς και τα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 344 εκατ. ευρώ ή 22,3%. Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,110 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 71 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 1,577 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 417 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικά για το Μάιο τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ήταν μειωμένα κατά 918 εκατ. ευρώ ή 24,6% έναντι του μηνιαίου στόχου. Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ήταν μειωμένα κατά 871 εκατ. ευρώ ή 24,0% έναντι του μηνιαίου στόχου. Οι επιστροφές ήταν μειωμένες έναντι του στόχου κατά 170 εκατ. ευρώ ή 50,6%.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων τον μήνα Μάιο όσο και την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου οφείλεται εν μέρει στη μη είσπραξη της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Νομικών Προσώπων που είχε εκτιμηθεί σε ύψος 555 εκατ. ευρώ, καθώς και στη μη είσπραξη των εσόδων από ANFAs που είχαν εκτιμηθεί σε ύψος 132 εκατ. ευρώ, τα οποία είχαν συμπεριληφθεί στον στόχο μηνός Μαΐου (σύνολο 687 εκατ. ευρώ). Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 20,025 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 2,628 δισ. ευρώ έναντι του στόχου. Ειδικότερα, οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 19,053 δισ. ευρώ και είναι μειωμένες κατά 1,939 δισ. ευρώ έναντι του στόχου, κυρίως λόγω της μείωσης των πρωτογενών δαπανών κατά 1,672 δισ. ευρώ και των ταμειακών δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα κατά 219 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 757 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 3,8%, παρά το γεγονός ότι έχουν καταβληθεί επιπλέον 90 εκατ. ευρώ για επιδόματα πολυτέκνων, 30 εκατ. ευρώ για δαπάνες εκλογών, 22 εκατ. ευρώ για επιδοτήσεις γεωργίας και 106 εκατ. ευρώ για αποδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκαν σε 971 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 689 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου και μειωμένες κατά 809 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ειδικά για το Μάιο oι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,700 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 591 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου, ενώ oι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 3,550 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 311 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών το μειωμένο ύψος των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού οφείλεται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό του ταμειακού προγραμματισμού με βάση τις επικρατούσες περιοριστικές ταμειακές συνθήκες. Εκτιμάται ότι μετά την ομαλοποίηση των ταμειακών συνθηκών, οι δαπάνες θα επανέλθουν στα επίπεδα των στόχων του προϋπολογισμού.

Παρόλαυτα, ο προϋπολογισμός εμφανίζει ένα τεχνητό πρωτογενές πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ για το πεντάμηνο που είναι κατά 2 δισ. ευρώ υψηλότερο έναντι του στόχου που είχε τεθεί για πρωτογενές έλλειμμα 556 εκατ. ευρώ. Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκε σε 1,399 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,990 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και στόχου για έλλειμμα 3,481 δισ. ευρώ.


Πηγή:www.newsbeast.gr

ΒΟΙΩΤΙΑ:3 θέσεις εργασίας στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας

25-6-2015


 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας ανακοίνωσε την πρόσληψη του παρακάτω επιστημονικού προσωπικού και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου, για τις ανάγκες του 4ου υποέργου «Αρχαιολογικές εργασίες και έρευνες» για το έργο «Αρδευτικά έργα Λιβαδειάς Α φάση- Ζώνες Β' Γ' Δ' » και συγκεκριμένα του εξής ανά ειδικότητα, αριθμού ατόμων, διάρκεια σύμβασης, έδρα. ΠΕ Αρχαιολόγων .

Μία (1) θέση Τρεις (3) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης Λιβαδειά Βοιωτίας ΔΕ Εργατοτεχνιτών (και ελλείψει αυτών ΥΕ ειδικευμένων εργατών) Δύο (2) θέσεις Τρεις (3) μήνες με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης Λιβαδειά Βοιωτίας Όσοι επιθυμούν να προσληφθούν, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν με τα συνημμένα δικαιολογητικά, νομίμως επικυρωμένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά (σε περίπτωση ταχυδρομικής υποβολής οι αιτήσεις με τα συνημμένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: ΕΦΑ Βοιωτίας, Θρεψιάδου 1, Θήβα ΤΚ 32200, υπ'όψιν Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας 2262023559), από 25-6-2015 έως και 01-7-2015 και ώρες 08:00 έως 15:00.


Πηγή:viotianews.gr

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Δ.Ο.Θ.- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

24-6-2015

Λιβαδειά, 24 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημητρόπουλος επισκέφτηκαν χθες τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.

 Έθεσαν υπόψη του Υπουργού το αίτημα για την ανάγκη κατάρτισης μελέτης αναδασμού της περιοχής του πρώην Δήμου Κορωνείας, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, καθώς και την εξέλιξη των προγραμμάτων Leader και Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ).

Στην συνέχεια η Δήμαρχος Λεβαδέων συμμετείχε στην ημερίδα ΚΕΔΕ – CEMR για τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον, στην Αθήνα.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ:Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

24-6-2016
 Λιβαδειά, 24 Ιουνίου 2015


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Δημητρόπουλος επισκέφτηκαν χθες τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στον Καλλικρατικό Δήμο Λεβαδέων.

 Έθεσαν υπόψη του Υπουργού το αίτημα για την ανάγκη κατάρτισης μελέτης αναδασμού της περιοχής του πρώην Δήμου Κορωνείας, έκτασης 19.000 στρεμμάτων, καθώς και την εξέλιξη των προγραμμάτων Leader και Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ). Στην συνέχεια η Δήμαρχος Λεβαδέων συμμετείχε στην ημερίδα ΚΕΔΕ – CEMR για τα οικονομικά των Ελληνικών Δήμων στο Ευρωπαϊκό Περιβάλλον, στην Αθήνα.


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2015 : ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΧΑΜΗΛΑ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ...

24-6-2015
Σε «ιστορικά χαμηλά» κινήθηκαν οι βαθμολογίες των φετινών υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η μεγαλύτερη «βουτιά» σημειώθηκε, σύμφωνα... με τα βαθμολογικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα Μαθηματικά στη Φυσική στα Αρχαία Ελληνικά αλλά και στη Βιολογία.
Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνικές σχολές αναμένεται να σημειώσουν μεγάλη πτώση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα Αρχαία Ελληνικά της Θεωρητικής Κατεύθυνσης τα άριστα γραπτά κινήθηκαν στο 0, 95%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2011 ήταν το 2,78%. Αξιοσημείωτο είναι και κατ επέκταση ενδεικτικό της πτώσης των βάσεων ότι μειωμένο είναι και το ποσοστό στα Αρχαία στην κατηγορία 15 -18 που θεωρητικά συσσωρεύεται μεγαλύτερος αριθμός από ότι στην κατηγορία αριστούχοι.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης πτώση των βάσεων αναμένεται σε όλα τα επιστημονικά πεδία. Σε ότι αφορά στις Πολυτεχνικές σχολές η πτώση αναμένεται δραματική, κυρίως στις σχολές της επαρχίας . Είναι χαρακτηριστικό ότι στη βαθμολογία 18-20 στην θετική και τεχνολογική κατεύθυνση είναι λιγότεροι από τους μισούς σε σχέση με πέρυσι.

Εκτιμάται ότι η Ιατρική Αλεξανδρούπολης θα «πέσει» κάτω από τα 18000 μόρια , η Ιατρική Αθηνών κάτω από 19000 μόρια ενώ η Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα «πέσει» κατά 500 μόρια.
Μικρότερη θα είναι η πτώση στα Οικονομικά τμήματα . Σε ότι αφορά στα ΤΕΙ «σφαγή» αναμένεται στα ΤΕΙ της επαρχίας ενώ κάποια τμήματα στην Αθήνα θα «αντέξουν» στις πιέσεις, καθώς θα μπουν κάτω από τα Πανεπιστήμια, προκειμένου οι υποψήφιοι να μείνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκτός από την πανωλεθρία σε μαθηματικά και φυσική καθοριστικός παράγοντας εφέτος για την πορεία των βάσεων θα είναι και ο δραστικός περιορισμός των μετεγγραφών καθώς οι λιγότεροι υποψήφιοι θα δηλώσουν επαρχία με το όνειρο να λάβουν αργότερα το «εισιτήριο» της μετεγγραφής.

Από τα πιο χαμηλά στατιστικά στοιχεία εφέτος είναι οι βαθμολογίες στο μάθημα της Φυσικής κατεύθυνσης, όπου ποσοστό 47,91% βαθμολογήθηκε με βαθμούς κάτω από τη βάση.

Ποσοστό περίπου 80% έγραψε κάτω από τη βάση στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης ΙΙ , ενώ κάτω από τη βάση έγραψε και ποσοστό 36,78% στα μαθηματικά κατεύθυνσης. Στη φυσική τεχνολογικής κατεύθυνσης Ι περισσότεροι από τους μισούς δεν έπιασαν τη βάση ενώ στα αρχαία ελληνικά ποσοστό 49,66% βαθμολογήθηκαν από 1-10. Στη Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 34,91%.

Αντίθετα άριστα, δηλαδή από 18-20 έγραψε το 34,93% των υποψηφίων στο μάθημα της Χημείας θετικής κατεύθυνσης ενώ στη βιολογία θετικής κατεύθυνσης άριστα πήρε το 20,5%. Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν προσοχή στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου καθώς δεν πρέπει να γίνεται με βάση τα περσινά μόρια. Σε κάποιες σχολές η «βουτιά» μπορεί να ξεπερνά και τα 2500 μόρια.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαία γράμματα και ελληνικούς χαρακτήρες. Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

ΑΠΟ ΓΣ ΠΙΝΔΑΡΟ:Σαββατοκύριακο επιτυχιών ήταν αυτό που πέρασε για τον Κλασσικό Αθλητισμό της Θηβαϊκής πόλης και του Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών.

24-6-2015 Σαββατοκύριακο επιτυχιών ήταν αυτό που πέρασε για τον Κλασσικό Αθλητισμό της Θηβαϊκής πόλης και του Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών.

Πιο συγκεκριμένα στις 20 & 21 Ιουνίου 2015 διεξαγόταν το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Εθνικών ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου με χρώματα της Εθνικής συμμετείχε και ο αθλητής του Γ.Σ. Πίνδαρου Θηβών, Κρεμμύδας Βίκτωρ. Ο αθλητής μας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα και τρέχοντας τη δεύτερη αλλαγή. Στο ατομικό αγώνισμα έκανε εκτός συναγωνισμού στα 100μ. 10:58 κι έχασε για λίγο το όριο για τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Νέων που το όριό τους είναι 10:50.

Οι επιτυχίες του Γ.Σ. Πίνδαρου συνεχίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων που διεξάγονταν στα Τρίκαλα. Εκεί ο Βλάχος Βασίλειος ήρθε δεύτερος Πανελληνιονίκης στα 200μ. με επίδοση 22:68. Η πολύ καλή του αυτή εμφάνιση του ανοίγει το δρόμο για τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα στα 200μ. όπου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ο ίδιος αθλητής πήρε μέρος με την ομάδα της σκυτάλης στα 4Χ100 του Πίνδαρου Θηβών αλλά και οι Νίκας Σταμάτης, Μπεκρής
Δημήτρης και ο Αλτζερίδης Γεώργιος κατακτώντας την 3η θέση με χρόνο 44:10.

Μια ακόμα επιτυχία σημειώθηκε και στα 10.000μ. βάδην από τον αθλητή μας Τσαρουχά Θεμιστοκλή ο οποίος πήρε το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 52:09:04. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής ανήκει στη μικρότερη κατηγορία απ’ αυτή που αγωνίστηκε. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στη συμμετοχή του στους αγώνες με την Εθνική Ομάδα. Επιπλέον ο Στεφανιώτης Χρήστος ήρθε 5ος Πανελληνιονίκης στο αγώνισμα των 2.000μ. Στιπλ με χρόνο 6:27:85. Ακόμη, την Κυριακή ο ίδιος αθλητής συμμετείχε στο αγώνισμα των 3.000μ. και ήρθε 6ος Πανελληνιονίκης με χρόνο 9:11:69.

Αγωνίστηκαν επίσης η Γιαννακοπούλου Δήμητρα στο ύψος με επίδοση 1,50μ. αλλά δυστυχώς δεν προκρίθηκε στον τελικό, η Τζιανοπούλου Φωτεινή στα 200μ., ο Νίας Σταμάτης στα 200μ., ο Αλτζερίδης γεώργιος στα 100μ. και η σκυτάλη 4χ100 κορασίων ήρθε 17η όπου πήραν μέρος οι αθλήτριες : Μαριάννα Παπαθανασίου, Μπατσούλη Φαίη, Καναρή Όλγα και η Τζιανοπούλου Φωτεινή. Τέλος στους αγώνες πήρε μέρος και ο Μπεκρής Δημήτριος στο αγώνισμα του τριπλούν.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟ ΣΚΟΡΕΡ !!! ΑΝΤΩΝΗ ΧΑΡΑΤΣΗ Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ !!!

24-6-2015


 Επέστρεψε στον Σύλλογο μας μετά από δύο χρόνια ο χαρισματικός ΣκόρερΑντώνης Χαρατσής
( Ετών : 29 , Ύψους : 1,76 , Θέση : 2 ) , ο οποίος αναμένεται να τον ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό στο ερχόμενο Πρωτάθλημα τής Α ' ΕΣΚΑΣΕ

Ο Αντώνης Χαρατσής ξεκίνησε να παίζει Μπάσκετ από μικρή ηλικία στις Ακαδημίες τού Συλλόγου μας , όπου με δουλειά και καλλιέργεια τού πλούσιου Ταλέντου του , ανδρώθηκε Μπασκετικά και εξελίχθηκε σε έναν σπουδαίο και χαρισματικό Μπασκετμπολίστα με έφεση στο Σκοράρισμα .
Την Μπασκετική περίοδο 2013-14 Μεταγράφηκε στην Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ τής Α ΄ΕΣΚΑΣΕ .

Την Μπασκετική περίοδο 2014-15 Μεταγράφηκε στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ τής Β ' ΕΣΚΑΣΕ , όπου ήταν ο πρώτος Σκόρερ , και με 5 Αγώνες λιγότερους σε συμμετοχές λόγω τραυματισμού , τον οδήγησε σχεδόν μόνος στην Άνοδο στην Α ' ΕΣΚΑΣΕ .

Μετά τις εντυπωσιακές πρώτες Μεταγραφές των πολύπειρων Νίκου Μανώλα και Παναγιώτη Σολομωνίδη με την προσθήκη και τού Αντώνη Χαρατσή ο Σύλλογος μας ενισχύθηκε σε μεγάλο βαθμό εν όψι τής ερχόμενης νέας Μπασκετικής περιόδου , στο πρωτάθλημα τής Α ' ΕΣΚΑΣΕ , αν ληφθεί υπ ' όψιν ότι ανανέωσαν την συνεργασία τους με τον Σύλλογο μας και οι δύο Κορυφαίοι Σκόρερ τής περσινής περιόδου Παναγιώτης Κλούρας και Δημήτρης Φωτήτζογλου
Ο ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΣΚΟΡΕΡ !!! ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ !!!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α.Σ. ΑΡΗ ΘΗΒΑΣ
Δημήτρης Σοβατζής

Πηγή:thivanews.blogspot.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΒΜΑ: Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ - Ετοιμάζεται να φύγει ο Βαρουφάκης

24-6-2015

Τη Δευτέρα, πριν καν επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες, τα μαχαίρια είχαν ήδη βγει στον ΣΥΡΙΖΑ...

Αυτό αναφέρουν οι Financial Times, σε ένα άρθρο που συγκεντρώνει όλες τις αντιτιθέμενες φωνές εντός του κυβερνώντος κόμματος στα μέτρα που κατέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στους δανειστές.

Και αν είναι λογικό μέσα στους διαφωνούντες να συμπεριλαμβάνονται οι... συνήθεις ύποπτοι (Αριστερή Πλατφόρμα, Μητρόπουλος, Μιχελογιαννάκης), δημιουργείται θέμα με όσα γράφει η εφημερίδα για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Κάποιοι αξιωματούχοι στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ίσως ετοιμάζεται να τα σπάσει με την κυβέρνηση και να διαχωρίσει τη θέση του. Μέσα στη χρονιά, ο κ. Βαρουφάκης είχε απειλήσει να αποστατήσει και να πάρει μαζί του ομάδα συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε -κατόπιν παραίνεσης από διάφορους ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους- να παραιτηθεί.

Ο κ. Τσίπρας απειλείται, εν μέρει, διότι καθώς έσπευσε να σχηματίσει τη λίστα αξιόπιστων προτάσεων μεταρρυθμίσεων τις τελευταίες εβδομάδες, ο ίδιος και οι συνεργάτες του αμέλησαν 20 με 30 πιθανούς «αντάρτες» από την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Επιπλέον, αντιμετωπίζει και τη λαϊκή δυσθυμία. Την Τρίτη το απόγευμα εκατοντάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες μειώσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση στους δανειστές.

Το άρθρο αναφέρει πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει τουλάχιστον 10 βουλευτές κατά την ψήφιση της συμφωνίας, θα χρειαστεί να λάβει βοήθεια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Και μπορεί έτσι η συμφωνία να περάσει, θα έχει τρωθεί όμως ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία της κυβέρνησης και θα θέτει πολλά ερωτήματα για τη μακροημέρευσή της. Αρκετοί από αυτούς που αντιτίθενται στον Τσίπρα είναι ιδεολογικά ταγμένοι στην άκρα Αριστερά και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι βάσει της γραμμής του κόμματος.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ανυπότακτοι που δεν δέχονται το μασάζ που προσπαθεί να τους κάνει το κόμμα και η κυβέρνηση. Για κάποιους, αυτό το πακέτο μέτρων είναι ένα σοκ».


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Βοιωτία: Αυτοκτόνησε ο πατέρας της κοπέλας που σκοτώθηκε λίγο πριν το γάμο της

24-6-2015


 Συγκλονίζει το δράμα ενός πατέρα που αυτοπυροβολήθηκε 15 χρόνια μετά το θάνατο της κόρης του, που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο.

Πριν 15 χρόνια έχασε η κόρη του τη ζωή της σε τροχαίο. Μια βόλτα στην παραλιακή της Αθήνας για την 25χρονη τότε Πέλη, στάθηκε μοιραία, με τον πατέρα της να μη μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο της όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στο permissospress.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/6), όταν ο 80χρονος πατέρας πήρε την καραμπίνα, την έβαλε κάτω από το σαγόνι και αυτοπυροβολήθηκε για να πάει να συναντήσει την αγαπημένη του κόρη.

Τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος οι στενοί του συγγενείς που τον μετέφεραν σε νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του και κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της σπαρακτικής ιστορίας που πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί...


Πηγή:viotianews.gr

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015

Πώς σας παρακολουθούν από την οθόνη του υπολογιστή σας - Διαβάστε για να προφυλαχθείτε...

23-6-2015
 Στη μεγαλύτερη μάστιγα του Ίντερνετ εξελίσσεται η διαδικτυακή παρακολούθηση ή αλλιώς ratting. Πρόκειται για...
την δυνατότητα που έχουν επιτήδειοι και κακόβουλοι χρήστες, μέσω «ειδικών εργαλείων», να αποκτούν πρόσβαση ακόμη και έλεγχο σε ένα συγκεκριμένο σύστημα που βρίσκεται online! Τα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας ratter είναι πολλά... Από το πείραγμα της οθόνης και των αρχείων και την εγγραφή βίντεο από την κάμερα του υπολογιστή. Ο κύριος στόχος τους είναι οι γυναίκες νεαρής ηλικίας, χωρίς αυτό να αποκλείει και τους άνδρες γιατί προσφέρουν πιο «πικάντικο» υλικό.

Οι τρόποι εγκατάστασης

Οι τρόποι εγκατάστασης ενός τέτοιου προγράμματος στον υπολογιστή είναι αρκετοί, με τους πιο συχνούς να είναι ή από κοντά, αν έχετε κάποιον «φίλο» που θέλει να σας κατασκοπεύσει, ή από μακριά μέσω συνδέσμου για κατέβασμα αρχείου που δεν κινεί καμία υποψία. Γι’ αυτό καλό είναι να έχετε τα μάτια σας 14 στον υπολογιστή σας. Στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η συγκεκριμένη συνήθεια έχει αρχίσει να διαδίδεται πολύ εύκολα καθώς η έλλειψη ηλεκτρονικής Παιδείας για τους νέους χρήστες, ιδίως τις γυναίκες είναι τεράστια. Συχνά η κατάσταση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς τα κλεμμένα προσωπικά δεδομένα μπορεί να χρησιμοποιηθούν χωρίς την άδεια του χρήστη, κάτι που φυσικά είναι παράνομο και μπορεί να διωχθεί νομικά.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Πρόσκληση στη 19η χορωδιακή συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας της ΔΗΚΕΘ

23-6-2015 Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Στις 27 Ιουνίου 2015, ημέρα Σάββατο και ώρα 8 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η 19η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στη Θήβα .


Η εκδήλωση θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων.


Οι χορωδίες που θα συμμετάσχουν είναι :

1. Μικτή Χορωδία Δημοτικού Οργανισμού Θήβας

2. Χορωδία Δήμου Νεμέας

3. Μικτή Χορωδία Αταλάντης

4. Χορωδία Αλιβερίου 1995


Θα είναι μεγάλη χαρά για μας, να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να ταξιδέψετε μαζί μας σ' ένα καράβι γεμάτο χορωδιακά τραγούδια που σίγουρα θα σας γοητεύσουν! Ας βοηθήσουμε όλοι στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πατρίδας μας!

Εκ της επιτροπής της χορωδίας
Ε Ι Σ Ο Δ Ο Σ Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Η


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Τραγωδία στην Βοιωτία: Ο θάνατος της κόρης του, τον έκανε να βάλει το χέρι στην σκανδάλη!

23-6-2015


 Σοκαρισμένη η κοινωνία χωριού στην Αλίαρτο με τον θάνατο του άτυχου πατέρα.


Πριν 15 χρόνια έχασε η κόρη του τη ζωή της σε τροχαίο. Μια βόλτα στην παραλιακή της Αθήνας για την 25χρονη τότε Πέλη, στάθηκε μοιραία, με τον πατέρα της να μη μπορεί ποτέ να ξεπεράσει το θάνατο της όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής στο permissospress.

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/6), όταν ο 80χρονος πατέρας πήρε την καραμπίνα, την έβαλε κάτω από το σαγόνι και αυτοπυροβολήθηκε για να πάει να συναντήσει την αγαπημένη του κόρη.

Τον άτυχο άντρα βρήκαν νεκρό μέσα σε μια λίμνη αίματος οι στενοί του συγγενείς που τον μετέφεραν σε νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του και κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της σπαρακτικής ιστορίας που πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί...


Πηγή:viotianews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...