ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES: Υπάρχει σχέδιο απομόνωσης της Ελλάδας για το προσφυγικό

25-1-2016


















 Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Financial Times όπου γίνεται λόγος για σχέδιο που φέρεται να εξετάζουν οι ηγέτες της ΕΕ σύμφωνα με το οποίο θα στηρίξουν την πρόταση ενίσχυσης της ΠΓΔΜ με πιο αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα με την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει: «Η Κομισιόν και η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζονται έτοιμες να υποστηρίξουν την πρόταση να χρηματοδοτήσουν την ΠΓΔΜ, μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε., σε μια κίνηση που ουσιαστικά θα απομονώσει την Ελλάδα -ένα μέλος της Ένωσης που είναι ήδη οικονομικά εύθραυστο και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές» και συνεχίζει: «Η κίνηση περίφραξης της Ελλάδας έρχεται, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες ότι το Ευρωπαϊκό σχέδιο να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία με αντάλλαγμα 3 δισ. ευρώ έχει αποτύχει».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φοβάται μια τέτοια κίνηση, και έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα του μπορεί να μετατραπεί σε “μαύρο κουτί” προσφύγων», αναφέρει η εφημερίδα, και προσθέτει: «Το εν λόγω σχέδιο συζητήθηκε την Τετάρτη από Ευρωπαίους πρεσβευτές, μετά από επιστολή του Σλοβένου πρωθυπουργού Μίροσλαβ Τσεράρ, μέσω της οποίας προτρέπει τους Ευρωπαίους ομολόγους του να προσφέρουν άμεση βοήθεια στην ΠΓΔΜ ώστε να μην μπορούν να περάσουν από τα σύνορα ορισμένοι παράνομοι μετανάστες».

Στην επιστολή του, ο κ. Τσεράρ τονίζει ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να παράσχουν εξοπλισμό και προσωπικό στην ΠΓΔΜ. «Η Κομισιόν έστειλε μια ομάδα αξιωματούχων στην περιοχή αυτή την εβδομάδα για να αξιολογήσει πόσο προσωπικό και τι εξοπλισμό θα χρειαστεί η ΠΔΓΜ για να ενισχύσει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ελλάδα» εξηγούν οι Financial Times, και συνεχίζουν: «Παρότι η ΕΕ έχει ενισχύσει οικονομικά στο παρελθόν τα Σκόπια, αξιωματούχοι δηλώνουν ότι αυτό το σχέδιο πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα».


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/01/financial-times.html

Σχόλια