Ζωή Κωνσταντοπούλου:Το Plan B που συζητήσαμε σε Παρίσι και Μαδρίτη

22-2-2016



















 Ένα Σχέδιο Β για την Ευρώπη σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι-ες να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, τα δικαιώματά μας, τις ζωές μας και τα δικαιώματα και τις ζωές εκείνων που αναζητούν καταφύγιο στην Ευρώπη. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα από θέση διακυβέρνησης.

Ένα Σχέδιο Β για την Ευρώπη σημαίνει πολιτική δέσμευση να σεβαστούμε τη λαική ετυμηγορία, το αποτέλεσμα των δημοψηφισμάτων, να υλοποιήσουμε την εντολή του ΟΧΙ.

Ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη, σημαίνει κοινωνικός και δημοκρατικός έλεγχος του τραπεζικού συστήματος και ανυπακοή στις αντιδημοκρατικές επιταγές της ΕΚΤ, της Ευρωπαικής Επιτροπής και του Eurogroup.

Ένα σχέδιο Β για την Ευρώπη σημαίνει ένα κυριαρχικό δικαίωμα τον λαών να ελέγξουν λογιστικά το χρέος και να μην πληρώσουν παράνομα χρέη. Σημαίνει λογοδοσία εκείνων που θυματοποιούν τους λαούς φορτώνοντάς τους με παράνομα χρέη. Σημαίνει δραστική περικοπή των εξοπλιστικών δαπανών, που έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι συνδέονται με τη διαφθορά, όχι με την άμυνα, και συντελούν στην παράνομη υπερχρέωση των λαών.

Ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη σημαίνει προώθηση της ειρήνης και αποστρατιωτικοποίηση του ανθρωπιστικού ζητήματος των προσφύγων: όχι στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, όχι στις επαναπροωθήσεις, όχι στις "παράπλευρες απώλειες" .

Ένα Σχέδιο Β´για την Ευρώπη σημαίνει ότι η συνθηκολόγηση δεν είναι επιλογή για εμάς.
Μετά το Παρίσι, η Μαδρίτη. Μετά τη Μαδρίτη, το Βερολίνο. Τον περασμένο Ιούλιο, ο ελληνικός λαός προδόθηκε από την ηγεσία του. Την επόμενη φορά, θα είναι διαφορετικά. Μόλις ξεκινήσαμε. Και είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε. Δεν θα δεχθούμε απειλές και εκβιασμούς. Δεν θα υποκύψουμε. Θα επικρατήσουμε.


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/02/plan-b.html#more

Σχόλια