ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2016 του Δήμου Θηβαίων

15-3-2016


















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ολοκληρώθηκαν οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις 2016 του Δήμου Θηβαίων !


“Και του χρόνου στο μέτρο!”


















Πραγματοποιήθηκαν και φέτος παρά την κακοκαιρία, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Θηβαίων και ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες. Ντόπιοι και επισκέπτες συμμετείχαν ενεργά στα παραδοσιακά έθιμα γλεντιού και ξεφαντώματος, ενώ τα κεράσματα ήταν δωρεάν τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.
Στη Θήβα οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή της Τυρινής, με “το Προξενιό και τα Αρραβωνιάσματα” του ξακουστού εθίμου της πόλης, από τον Παραδοσιακό Σύλλογο του Βλάχικου Γάμου Θήβας. Από το μεσημέρι, οι παρέες των Βλάχων, αψηφώντας την αλλαγή του καιρού, γύριζαν τις γειτονιές της πόλης των Θηβών μαζεύοντας τα παλικάρια του «μπουλουκιού». Την επόμενη μέρα, Καθαρά Δευτέρα το πρωί, τα «μπουλούκια» των Βλάχων, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Φιλοπροόδων Θήβας ( ΣΦΕ) για να γλεντήσουν μαζί με τους επισκέπτες και να πραγματοποιήσουν την τελετή του «γάμου» με τον σκωπτικό διάλογο. To απόγευμα, μόλις σταμάτησε η βροχή, οι παρέες ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης όπου και γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την ευχή: «και του χρόνου στο μέτρο!»
















Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης:

Tην Κυριακή της Τυρινής στο Καπαρέλλι με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις “ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ” και στα Βάγια και στο Νεοχωράκι με Γαϊτανάκι, παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια, φαγητό και κρασί.
Την Καθαρά Δευτέρα στις Πλαταιές με τη “Γιορτή της Φασολάδας” ενώ στην Ξηρονομή και την Ελλοπία με παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα.
Σε όλες τις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

Δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο φωτογραφικό υλικό από τις αποκριάτικες εκδηλώσεις: http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/03/blog-post_15.html


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια