Οι Βρυξέλλες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! (Συνεχής ενημέρωση)

22-3-2016


















13.20: Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στους συγγενείς των θυμάτων.

13.15: Ο Πρωθυπουργός του Βελγίου Charles Michel ανέφερε νωρίτερα σε διάγγελμά του προς το Βελγικό λαό : «Αυτή είναι μια δύσκολη για τη χώρα μας. Φοβόμασταν για τρομοκρατικές επιθέσεις, και σήμερα συνέβη αυτό. Το επίπεδο ασφαλείας ανήλθε στο 4″. Ο Βέλγος πρωθυπουργός δεν έδωσε ακριβή αριθμό θυμάτων. Τα βελγικά μέσα αναμεταδίδουν την ύπαρξη πολλών ξένων ανάμεσα στους τραυματίες.

Συναγερμός χτύπησε λίγο πριν τις 08.00 το πρωί, ώρα Βρυξελλών, στο αεροδρόμιο της Βελγικής πρωτεύουσας, όταν σημειώθηκαν δύο εκρήξεις από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Έντονες φήμες για τρομοκρατικό χτύπημα εκδίκησης διαδίδονται, μετά τη σύλληψη του βασικού υπόπτου για τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ λίγες ημέρες πριν, και τη χθεσινή ταυτοποίηση ενός εκ των συνεργών του Σαλάχ Αμπντεσλάμ, από τις βελγικές αρχές.
Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για βομβιστή αυτοκτονίας στις εκρήξεις του αεροδρομίου, είδηση η οποία όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από επίσημες πηγές. Όποια κι αν είναι η αιτία της βομβιστικής επίθεσης, η ζημιά έχει ήδη γίνει. Οι νεκροί, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες των βελγικών μέσων, ξεπερνούν τους 23 και οι τραυματίες τους 35.

Από τις πρώτες εκρήξεις, εκκενώθηκε το αεροδρόμιο, ενώ έχουν αναβληθεί όλες οι πτήσεις από και προς αυτό μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες των βελγικών αρχών για τα αίτια των εκρήξεων. Παράλληλα, έχει διακοπεί η σύνδεση του αεροδρομίου με τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου , κοντά στο γραφείο των American Airlines. Σχεδόν μία ώρα μετά τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο, σημειώνεται νέα έκρηξη, στο σταθμό του μετρό Μάλμπεκ, πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο της Κομισιόν. H Κρισταλίνα Γεωργίεβα, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε δηλώσεις της ανέφερε πως όλα τα όργανα του οργανισμού βρίσκονται σε «επίπεδο συναγερμού πορτοκαλί» και όλες οι συναντήσεις εντός και εκτός των εγκαταστάσεων της Κομισιόν έχουν ακυρωθεί.


Πηγή:www.rizopoulospost.com

Σχόλια