Έλεος! Έκοψαν το ρεύμα άνεργης μητέρας!Κραυγή απόγνωσης εκπέμπει μια 37χρονη μητέρα τριών παιδιών.

8-8-2016

















Κραυγή απόγνωσης εκπέμπει μια 37χρονη μητέρα τριών παιδιών από την Πάτρα, καθώς ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης, καθώς δεν έχουν... βοήθεια από πουθενά, η ίδια είναι μακροχρόνια άνεργη, ενώ χθες η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα στο σπίτι όπου ζουν με ενοίκιο!
Η συμπολίτισσά μας κάνει έκκληση για το αυτονόητο. Ζητάει από όποιον μπορεί να της προσφέρει εργασία για να μπορέσει να επιβιώσει η ίδια και τα ανήλικα παιδιά της.

Η 37χρονη έχει αντιμετωπίσει το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές τα «χτυπήματα» της μοίρας. Είναι χωρισμένη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, χωρίς να λαμβάνει διατροφή από τον πρώην σύζυγό της.

Χθες πάντως η ίδια βίωσε μια από τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής της. Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση στο σπίτι όπου ζει με τα παιδιά της, με αποτέλεσμα να έχει «βυθιστεί» περισσότερο στην απόγνωση. «Δεν ξέρω τι να πω στα παιδιά μου. Το μεγάλο μου παιδί καταλαβαίνει απόλυτα τι συμβαίνει και δεν μπορώ να του εξηγήσω τον λόγο. Σήμερα το πρωί δεν είχα ούτε καν γάλα να τους δώσω, ούτε καν ψωμί για να φάνε», κατέληξε η 37χρονη, τα στοιχεία της οποίας είναι στη διάθεση μας για όποιον μπορεί να τη βοηθήσει.

Ούτε καν τα στοιχειώδη ανθρωπιστικά αντανακλαστικά δεν διαθέτει πια η πολιτεία.

Δεν είναι βέβαια ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία περίπτωση που συναντάμε. Την ώρα που η κατάσταση για τους ανέργους, τους απλήρωτους, τους χαμηλοσυνταξιούχους γίνεται τραγική και οδηγεί σε γεγονότα όπως το συγκεκριμένο, η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει τη φτωχολογιά. Μέσω των δήθεν κοινωνικών τιμολογίων, απλώνουν το βρώμικο χέρι τους στην αλληλεγγύη, θα μεταφέρουν ξανά στο λαό τα βάρη της “κοινωνικής ευαισθησίας” τους.

Η ευαισθησία που δείχνουν για το ρεύμα είναι υποκριτική όταν:

• Το τελευταίο χρόνο οι αυξήσεις στο ρεύμα έφθασαν στο 18.7% και στο 50% την τελευταία 5ετία.

• Όταν 1.000.000 καταναλωτές κάνουν διακανονισμό του χρέους στην ΔΕΗ γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γίνονται 350.000 διακοπές, από τους οποίους 140.000 δεν το ξανασυνδέουν δηλαδή μένουν στο σκοτάδι.

• Την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι και άνεργοι μένουν χωρίς ρεύμα λόγω αδυναμίας πληρωμής, η κυβέρνηση δίνει σχεδόν τσάμπα ρεύμα σε βιομήχανους και μεγαλοεπιχειρηματίες.


Πηγή:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/08/37.html

Σχόλια