Ζωή Κωνσταντοπούλου: Όταν αποτιναχθεί ο μνημονιακός ζυγός θα γιορτάσει πραγματικά ο λαός.

3-8-2016










 Εγώ αρνούμαι να γιορτάζω σε έναν περίκλειστο χώρο, με τις κλούβες γύρω γύρω, με τον λαό να πεινάει, με τους πολίτες να είναι αποκλεισμένοι από την πρόσβαση και στο κράτος και στα θεμελιώδη δικαιώματα τους και, κυρίως, αρνούμαι να βρεθώ στον ίδιο χώρο και να συνομιλήσω με αυτούς που εκπροσωπούν αυτό το καθεστώς. Πλεύση Ελευθερίας

03/08/2016

Απομαγνητοφωνημένη η πλήρης συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον Σπύρο Χαριτάτο στον ρ/φ σταθμό Alpha 989 (29/07/16)
https://www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-ston-alpha-989-ke-stin-ekpobi-giafka-ton-spyro-charitato/

Σπύρος Χαριτάτος: Το σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι έχουν την δύναμη, έχουν την δύναμη να αλλάζουν τα πάντα, οι άνθρωποι όμως που μπορούν και επικοινωνούν μεταξύ τους και λύνουν τα προβλήματα τους με ευθύτητα και ειλικρίνεια. Και νομίζω ότι η κριτική είναι καλοδεχούμενη από όλες τις πλευρές, του δημοσιογράφου προς τον πολιτικό ή του πολιτικού προς τον δημοσιογράφο αρκεί να είναι γόνιμη και να υπάρχει κοινή διάθεση για κάτι καλύτερο. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να βελτιωθούμε, κανένας δεν έχει το δεδομένο ή το σίγουρο ή το δίκιο, το απόλυτο δίκιο. Τα λέω όλα αυτά γιατί η καλεσμένη μας, μας τιμά με την παρουσία της σήμερα στον ραδιοθάλαμο του Alpha 989 και 96,5, έχει δεχθεί αυστηρότατη κριτική και από τον δημοσιογράφο και από εμένα, την ταπεινότητά μου. Έχει δεχθεί κριτική από όλες τις πλευρές, ακόμα και απ΄ το Κόμμα το οποίο την έφερε στην τιμητική θέση να είναι η νεότερη σε ηλικία Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Είναι κοντά μας η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ευχαριστώ θερμά. Καλώς ήλθατε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καλώς σας βρήκα

Σπύρος Χαριτάτος: Είστε… δεν ξεκουράζεστε; Είναι περίοδος που οι περισσότεροι πολιτικοί κλέβουν λίγο χρόνο για να βρεθούν στις παραλίες ή στα οικεία πρόσωπα και να χαλαρώσουν λίγο, να ξεκουραστούν.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έχουμε πει, κύριε Χαριτάτο, ότι δεν θα πάμε διακοπές φέτος, όπως ούτε και πέρυσι, γιατί υπάρχει ένα καθήκον, το καθήκον, συγκρότησης και της δομής και της οργάνωσης και του σχεδίου μάχης. Του σχεδίου μάχης εναντίον αυτού του καθεστώτος που πρέπει να ανατρέψουμε, προκειμένου να απελευθερώσουμε την χώρα και τον λαό μας.

Σπύρος Χαριτάτος: Καθεστώς;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Καθεστώς.

Σπύρος Χαριτάτος: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή η Κυβέρνηση Τσίπρα είναι καθεστώς;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η Κυβέρνηση Τσίπρα, όπως η Κυβέρνηση Σαμαρά, όπως η Κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως η Κυβέρνηση Παπανδρέου. Όλες οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, που, στην πραγματικότητα, συγκροτούν τους εν Ελλάδι επιτετραμμένους και συνεργάτες των πρωτοστατών αυτού του καθεστώτος, που είναι οι επικεφαλής των διεθνών οργανισμών, που αυτήν την στιγμή έχουν υφαρπάξει και την λαϊκή κυριαρχία και την Δημοκρατία.

Σπύρος Χαριτάτος: Δεν σπάτε. Επιμένετε.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Νομίζω ότι κάθε μέρα αποδεικνύεται αυτό ακριβώς. Και μιας και χθες, είχαμε και την έκθεση Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που, για πολλοστή φορά, παραδέχεται ότι αυτό το πρόγραμμα είναι εξωφρενικό, ότι αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά οδηγεί σε πλήρη διάρρηξη και της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ευημερίας, αλλά, παρ’ όλα αυτά, εμμένει στην εφαρμογή του, εμμένει στην επιβολή, αποδεικνύεται ότι, στην πραγματικότητα, σε πείσμα αυτών που είναι εγγυημένα για τους πολίτες, σύμφωνα με τα διεθνή κεκτημένα, υπάρχει ένα σύστημα, που επιμένει σήμερα να επιβάλλει συνθήκες ζωής αβίωτες, για να δοκιμάσει, όχι απλώς οικονομικές πολιτικές, αλλά ένα συνολικό καθεστώς, οικονομικής, τραπεζικής και πολιτικής επικυριαρχίας.

Σπύρος Χαριτάτος: Ξέρετε τι μου κάνει εντύπωση; Επειδή η συγκεκριμένη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι σαν να είναι το περιεχόμενο της ομιλίας ενός οικονομικού δολοφόνου ή ενός μαφιόζου οικονομικού, ο οποίος απλά εξηγεί πώς τα καταφέρνει. Τίποτα περισσότερο. Και πώς μπορεί να προκαλέσει απώλειες, ζημιές επειδή έτσι θέλει και επειδή μπορεί. Και παρ’ όλα αυτά, δεν είναι πρώτη είδηση σήμερα, ούτε για την Κυβέρνηση: δηλαδή, από νωρίς το πρωί θα μπορούσαν οι βουλευτές, οι Υπουργοί που φιλοξενούνται σε δημοσιογραφικά πάνελ, αλλά ακόμα και οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια, έχουμε αφήσει αυτήν την ιστορία στην άκρη. Δεν είναι πρώτο θέμα. Δεν είναι καν στα πρώτα θέματα. Ούτε στα ραδιόφωνα, ούτε στα δελτία ειδήσεων, ούτε και στις εφημερίδες. Γιατί;

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Εγώ, όπως είδατε, το έκανα πρώτο θέμα όμως. Το πρώτο που σας είπα…
Σπύρος Χαριτάτος: Ναι. Και με βοηθήσατε και με διορθώσατε. Θα το δεχθώ. Και το δέχομαι αυτό και το δέχομαι και ως αυτοκριτική. Γιατί ό,τι λέγεται και, πλέον, αν θέλετε, το αντιμετωπίζουμε ενοχικά, ό,τι λέγεται είναι σαν να το είπε η Λαγκάρντ, σαν να το είπε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σαν να το είπε ο ισχυρός. Εντάξει, δεν πειράζει.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.plefsieleftherias.gr/zoi-konstantopoulou-otan-apotinachthi-o-mnimoniakos-zygos-tha-giortasi-pragmatika-o-laos/

Σχόλια