ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Άγνωστοι κατέστρεψαν δέντρα

4-10-2016

















Θήβα 3/10/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άγνωστοι κατέστρεψαν δέντρα στην οδό Περγάμου στη Θήβα χωρίς την έγκριση της Υπηρεσίας Πρασίνου Δήμου Θηβαίων

Μετά από προφορική καταγγελία πολίτη, η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε αυτοψία επί της οδού Περγάμου, στο χώρο που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά (κάθε Σαββάτο) και διαπιστώθηκε ότι ένα δένδρο που υπάρχει στο πεζοδρόμιο και συγκεκριμένα στη θέση « 7 » έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή. Επίσης, εκατέρωθεν της οδού Περγάμου είχαν αφαιρεθεί συνολικά δεκαπέντε (15) δένδρα.

Συγκεκριμένα, το δένδρο στη θέση « 7 » ήταν ένας Σφένδαμος ηλικίας περίπου δέκα ετών και ο κορμός του υπέστη ολοσχερή καταστροφή, αφού κόπηκε σχεδόν από τη βάση του. Οι εργασίες, όπως διαμόρφωση κόμης των δένδρων, κλαδεύματα κ.α. σε δένδρα που είναι φυτεμένα σε δημοτικούς χώρους, είναι αρμοδιότητα του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων και όχι των ιδιωτών.
Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 226/4.07.2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε περίπτωση κοπής δένδρου ή άλλης ενέργειας, που είναι δυνατόν να προκαλέσει την οριστική απώλεια του φυτού.

Ο Δήμος Θηβαίων απέστειλε έγγραφο προς το Σωματείο Λαϊκών Αγορών Θήβας και το Επαγγελματικό Σωματείο Αγροτών-Παραγωγών Προϊόντων Γης-Πωλητών Λαϊκών Αγορών με το οποίο τους ενημερώνει για τα ανωτέρω περιστατικά καθώς και για να ενημερώσουν τα μέλη τους.
Καταδικάζει δε απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και παρακαλεί όλους τους πολίτες να μην προβαίνουν σε αυτόβουλες και κακόβουλες ενέργειες εις βάρος του περιβάλλοντος.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια