ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΠΗ ΔΕΝΤΡΟΥ

11-11-2016






















Θήβα 10/11/2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Νέα κοπή δέντρου εν αγνοία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου- Αναζητούνται οι υπαίτιοι
Μετά από προφορικές καταγγελίες πολιτών, η Yπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε αυτοψία επί της οδού Πινδάρου (στο ύψος της στάσης των ταξί) και διαπιστώθηκε ότι ένα δένδρο ( δάφνη Απόλλωνα) που υπάρχει στο πεζοδρόμιο είχε υποστεί αυστηρό κλάδεμα δύο (2) βραχιόνων και επιμέρους κλαδιών.


















Οι εργασίες, όπως διαμόρφωση κόμης των δένδρων, κλαδεύματα κ.α. σε δένδρα που είναι φυτεμένα σε δημοτικούς χώρους, είναι αρμοδιότητα ΜΟΝΟ του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Θηβαίων και όχι των ιδιωτών.

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. απόφαση 226/4.07.2012 του Δημοτικού Συμβουλίου, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε περίπτωση κοπής δένδρου ή άλλης ενέργειας, που είναι δυνατόν να προκαλέσει την οριστική απώλεια του φυτού και 200 ευρώ σε περίπτωση φθοράς ή βλάβης στο πράσινο.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες και έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να βρει τους υπαίτιους. Παρακαλεί δε όποιον πολίτη γνωρίζει κάτι σχετικό να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου. Επί πλέον παρακαλεί όλους τους Δημότες για την προφύλαξη με κάθε τρόπο του πρασίνου σε όλη την επικράτεια του Δήμου μας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια