Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων στα εγκαίνια του Παραρτήματος της ΑΣΠΑΙΤΕ στη Λιβαδειά

16-11-2016
















Σεβασμιότατε,

κύριε Βουλευτά,

κυρίες/κύριοι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι,

κύριε Διευθυντά της Β'βαθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας,

κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των φορέων.

Δεν παρευρίσκεται ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο κ. Δημητρίου λόγω υποχρεώσεών του, στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προγράμματος των προσφύγων στην Λαμία. Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,

Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στη πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και τιμάτε με την παρουσία σας τη σημερινή εκδήλωση.

Σήμερα αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής όχι μόνο γιατί ξεκινούν τη λειτουργία τους τα δύο προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ, που θα προσφέρουν σημαντικά εφόδια σε νέους επιστήμονες της Περιφέρειάς μας, αλλά και γιατί η Λιβαδειά εντάσσεται και πάλι στον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας.

Η πραγματοποίησή τους στη Στερεά Ελλάδα με έδρα τη Λιβαδειά, ευοδώθηκε μετά από μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Τα οφέλη από τη λειτουργία των δύο αυτών προγραμμάτων θα είναι πολλαπλά για την τοπική κοινωνία και για την εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολό της.

Η διεξαγωγή των δύο προγραμμάτων της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., του “Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης ” και του “Προγράμματος Ειδίκευσης στην Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό, προσφέρει στους πτυχιούχους τη δυνατότητα να εξειδικεύσουν τις επιστημονικές γνώσεις και να βελτιώσουν την θέση τους στην επαγγελματική τους απασχόληση. Γι αυτό προσέλκυσε μεγάλο αριθμό υποψηφίων, από την ευρύτερη περιοχή, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αφού τα προγράμματα διεξάγονται μόνο στη Λιβαδειά. Αυτή τη χρονιά στο πρόγραμμα Ε.Π.ΠΑΙ.Κ. θα φοιτήσουν 117 σπουδαστές, ενώ στο Π.Ε.ΣΥ.Π 31 σπουδαστές, που θεωρείται πολύ μεγάλος αριθμός για την πρώτη χρονιά λειτουργίας τους .

Θέλω από αυτό το βήμα να απευθύνω ευχαριστίες σε όλους, όσοι συνέβαλλαν στη δημιουργία του παραρτήματός μας.

Την κα Σία Αναγνωστοπούλου πρώην Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας αρμόδια για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τον Πρόεδρο κ. Ιωάννη Σαριδάκη, την αντιπρόεδρο κ. Αντωνίου, τη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ και τις κυρίες Κατερίνα Κασσιμάτη και Ράνη Καλούρη, που έχουν την επιστημονική ευθύνη των προγραμμάτων. Χωρίς την πολύτιμη συνδρομή τους δεν θα ήταν εφικτή η λειτουργία τους σήμερα.

Επίσης, ευχαριστώ τη Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς κα Ελένη Κορέλη , το εκπαιδευτικό προσωπικό, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και όλους τους μαθητές του σχολείου, που μας φιλοξενούν.

Τέλος, ευχαριστίες οφείλω στον Διευθυντή των προγραμμάτων του κ. Κωνσταντίνο Καλοβρέκτη γιατί μαζί ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι της διεκδίκησης, και τον Βουλευτή Βοιωτίας κ. Νίκο Θηβαίο για τη συμβολή του.

Διαβεβαιώνω, εκπροσωπώντας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ότι θα είμαστε αρωγοί στο εκπαιδευτικό σας έργο και σε κάθε δραστηριότητα που θα ανοίγει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του παραρτήματος και της τοπικής κοινωνίας, με αμοιβαίο όφελος.

Κλείνοντας εύχομαι κάθε επιτυχία στους σπουδαστές των προγραμμάτων για μια καλή ακαδημαϊκή χρονιά και επίτευξη των εκπαιευτικών και επαγγελματικών τους στόχων


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια