Ιταλία Δημοψήφισμα Live: Οι λαοί γκρεμίζουν τη λιτότητα - Τέλος ο Ρέντσι

5-12-2016















 Ειδήσεις για ιταλικό δημοψήφισμα: Οι Ιταλοί αποφάσισαν: Η συνταγματική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης δεν θα γίνει νόμος. Υπέρ του «όχι» τάχθηκε το 59,18% των ψηφοφόρων και του «ναι» το 40,12%. Το δημοψήφισμα έληξε με τον χειρότερο τρόπο για τον πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, ο οποίος υπέστη μια βαριά ήττα και μία ώρα μετά το τέλος της ψηφοφορίας ανακοίνωσε την παραίτησή του.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της ήττας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. «Αύριο το απόγευμα θα συγκαλέσω συνεδρίαση του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου και θα ανέβω στο προεδρικό μέγαρο να παραιτηθώ», πρόσθεσε ο Ρέντσι. Έδωσε την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνησή του θα δουλέψει, πριν παραιτηθεί, για την τελική έγκριση του προϋπολογισμού του 2017 και για τα τελευταία μέτρα υπέρ των σεισμοπαθών».

«Έχασα και το λέω με δυνατή φωνή: έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά με την ήττα δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα», τόνισε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ευχαρίστησε τη σύζυγό του Ανιέζε και τα παιδιά του, με έντονη συγκίνηση. «Για να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, δεν μπορούμε να μείνουμε γραπωμένοι στις καρέκλες μας», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι, και εξήγησε ότι «οι ηγέτες του μετώπου του όχι θα πρέπει να αναλάβουν, τώρα, την πρωτοβουλία για την έγκριση νέου εκλογικού νόμου». «Μπορεί να χάσει, κανείς, ένα δημοψήφισμα, αλλά η χώρα μας είναι η ωραιότερη του κόσμου», είπε, παράλληλα, ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι πολιτικές ανάγνωσης του δημοψηφίσματος είναι αρκετές. Όπως εκτιμούν αρκετοί αναλυτές, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι μια απάντηση των λαών στη σκληρή λιτότητα της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης.


Διαβάστε περισσότερα εδώ : www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/750349/dimopsifisma-italia-ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-to-dimopsifisma-toy-mateo-rentsi#ixzz4RyMk6hlIRead more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/750349/dimopsifisma-italia-ola-osa-prepei-na-gnorizete-gia-to-dimopsifisma-toy-mateo-rentsi#ixzz4RyMh2PBf

Σχόλια