Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου των Κυριάκου Κοράκη και Γιώργη Καπελώνη στην Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς


9-1-2017
















Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:30 μ.μ, στην αίθουσα της Φωτογραφικής Λέσχης Λιβαδειάς, θα παραστούν οι φωτογράφοι Κυριάκος Κοράκης και Γιώργης Καπελώνης οι οποίοι θα παρουσιάσουν το έργο τους. Μετά το πέρας των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει εποικοδομητική συζήτηση για την τέχνη της φωτογραφίας καθώς και ανάλυση του έργου τους.

Λίγα λόγια για τον Κυριάκο Κοράκη:

O Κυριάκος Κοράκης γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα όπου και ζει από τότε. Σπούδασε πολιτικός Μηχανικός στα ΤΕΙ Πειραιά και εργάσθηκε σε διάφορες τεχνικές εταιρείες και αρχιτεκτονικά γραφεία για περίπου μια δεκαετία. Από το 2002 έως σήμερα είμαι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών. Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε από πολύ νωρίς, γύρω στα 10-12, μιας και πάντα υπήρχαν πολλές φωτογραφικές μηχανές στο σπίτι από τον πατέρα του, που ήταν και αυτός ερασιτέχνης φωτογράφος. Συστηματικά και στοχευμένα όμως άρχισε να φωτογραφίζει γύρω στο 2000. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα και έχει αποτελέσει μέλος αρκετών φωτογραφικών ομάδων, με τελευταία και σημαντικότερη τα Φωτογραφικά Τετράδια.

Λίγα λόγια για τον Γιώργη Καπελώνη:

Ο Γιώργης Καπελώνης γεννήθηκε το 1955 στο Ρέθυμνο. Από το 1980 ζει στο Π. Φάληρο. Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση και είναι συγγραφέας διδακτικών βιβλίων Χημείας. Παράλληλα με το κύριο εκπαιδευτικό έργο του, οργάνωσε ομάδες φωτογραφίας με μαθητές στα σχολεία όπου εργάστηκε. Μαθήματα φωτογραφίας πήρε από τον Πλ. Ριβέλλη και έχει παρακολουθήσει πολλά σχετικά σεμινάρια. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου από το 2010. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις του Κύκλου καθώς και στο Λεύκωμα του 2015. Παλιότερα είχε εκδώσει διαδικτυακά ένα βιβλίο με φωτογραφίες του. Έχει επιμεληθεί την έκδοση ενός βιβλίου βιογραφίας. Είναι μέλος της Ομάδας Φωτογραφικά Τετράδια από τη δημιουργία της το 2013.Φωτογραφίζει τόσο ψηφιακά όσο και αναλογικά. Παράλληλα, από το 2011, πειραματίζεται με κατασκευές φωτογραφικών μηχανών.

Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας: fmag - photography fan/magazine - http://www.fmag.gr
Για το Δ. Σ. της Φ. Λ. Λιβαδειάς

Ο Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ
Χαράλαμπος Λιάκος


H Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ
Καραδήμα Γιώτα 

Πηγή:orchomenos-press.blogspot.gr

Σχόλια